News

Komentari 47

Pronašli su dječju zimsku jaknu, no i dalje nema traga djevojčici: 'Vjerujemo još uvijek u čuda'

Pronašli su dječju zimsku jaknu, no i dalje nema traga djevojčici: 'Vjerujemo još uvijek u čuda'

Potraga za djevojčicom nastavlja se u subotu ujutro. Djelatnici ATJ-a Lučko pridružit će se potrazi. Preko rijeke Dragonje uglavnom prolaze individualni slučajevi kada se govori o migrantima

Policija i sve dežurne službe i dalje tragaju za desetogodišnjom djevojčicom iz Turske koja je nestala u nabujaloj rijeci Dragonji. Dražen Knežević, jedan od riječkih specijalaca koji je cijeli dan tragao za djevojčicom otkrio je da su prilikom ronjenja pronašli jednu dječju zimsku jaknu. 

- Vremenski uvjeti su bili veoma zahtjevni kao što i priliči 12. mjesecu. Temperatura je bila na kopnu oko pet stupnjeva Celzijevih, a u vodi od tri do četiri. Ovih je dana bilo dosta kiše i voda je dosta nabujala pa su uvjeti za ronjenje bili i više nego teški. Ima puno porušenog drveća, a mi se kao ronioci možemo zaglaviti ispod tih ruševina. Zasad smo prošli oko kilometar korita i nismo pronašli tijelo - rekao je Knežević u Dnevniku Nove TV.

Načelnik policijske postaje Buje, Boban Robert Paulović, gostujući u Dnevniku N1, rekao je da zasad još uvijek nema nikakvih rezultata potrage.

- Poduzete su opsežne mjere i sa strane hrvatske i sa strane slovenske policije. Do 17 sati, do mraka nismo uspjeli ništa. Još uvijek se nastavlja potraga od strane HGSS-a s psima tragačima. Obrađeno je negdje oko 6 kilometara toka rijeke Dragonje, od mjesta gdje se događaj zbio, međutim nismo ništa postigli - govori Paulović.

Potraga za djevojčicom nastavlja se u subotu ujutro. Djelatnici ATJ-a Lučko pridružit će se potrazi.

Paulović napominje da već dugo radi ovaj posao i da su se policajci susretali s raznim ljudskim sudbinama, ali da je ovo jedna velika tragedija.

- Vjerujemo još uvijek u čuda. Sve nas je dirnulo kad smo čuli da postoji još jedna osoba koju trebamo naći - rekao je Paulović.

Preko rijeke Dragonje uglavnom prolaze individualni slučajevi kada se govori o migrantima, objašnjava.

- Najgore je u ovo vrijeme pojačanih kiša gdje dobro tlo prelazi u blatno područje. Migranti kad kreću u neki svoj san, ne razmišljaju o tim velikim opasnostima koje ih čekaju - zaključuje načelnik policijske postaje Buje.

Najčitaniji članci