Obavijesti

News

Komentari 69

VIDEO Pogledajte kako hrvatski i slovenski policajci spašavaju ženu. Curicu traže i dronovima

VIDEO Pogledajte kako hrvatski i slovenski policajci spašavaju ženu. Curicu traže i dronovima

Hrvatski i slovenski policajci izvukli su sinoć ženu (47) iz hladne Dragonje koju je prelazila s troje djece. No curica (10) je završila u rijeci te ju je odnijela struja. Za njom tragaju ronioci, aktivirali su dronove...

VIDEO

Djevojčica (10) nestala je u nabujaloj Dragonji dok ju je majka (47) pokušala sinoć prebaciti preko rijeke na granici sa Slovenijom, izvijestili su iz policije u Kopru, koja je i objavila fotografije dramatičnog spašavanja žene koju su pronašli kako se drži na deblu iznad rijeke.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Policija spasila ženu iz rijeke, u tijeku potraga za djetetom VIDEO

Djevojčicu je odnijela jaka struja, a potraga za njom nastavila se i danas te su u akciju uz policajce uključeni JVP Umag, DVD Buje, JVP Koper i JVP Piran. U potragu se uključio i HGSS.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O akciji su izvijestili i slovenski policajci koji su izvijestili da je sa hrvatske strane bio jako težak pristup te zbog toga nisu mogli izvući ženu iz vode, te da su sa slovenske strane već bila dva djeteta, stara 18 i 5 godina. 

Jedan od slovenskih policajaca oko sebe je zavezao uže i skočio je u rijeku te je uspio prići do žene. Tu je već bio hrvatski policajac koji ju je pridržavao i zajedno su je položili na ljestve koje je donio mještanin.

Kad su i ženu prebacili na slovensku stranu, utvrdili su da je ona majka djeteta, dok je 18-godišnjak njen nećak, dok je treće dijete (13) bilo na hrvatskoj strani. Sve ih je policija potom predala našoj policiji. 

Djeci nije bila potrebna hospitalizacija, a u pulskoj bolnici je završila samo žena koju su bujski policajci izvukli iz Dragonje. Potvrdila nam je to ravnateljica bolnice, doc.dr. Irena Hrstić, rekavši da je žena u bolnicu primljena u četvrtak oko ponoći, potpuno pothlađena. Dovezla ju je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, ispostava Umag.

VIDEO Dramatična akcija u Istri: Iz rijeke spasili ženu, tragaju za djetetom koje je odnijela struja
VIDEO Dramatična akcija u Istri: Iz rijeke spasili ženu, tragaju za djetetom koje je odnijela struja

- Žena je sada klinički dobro - kaže doc.dr. Hrstić, ugrijana je, i nema naznaka potencijalnih ozljeda. I dalje je pod liječničkom opservacijom, ali je najvjerojatnije je da će uskoro biti puštena iz bolnice. U OB Pula nisu od pacijentice dobili potvrdu da je turska državljanka, i kažu da postoji jezična barijera zbog koje ne mogu komunicirati s migrantkinjom, s obzirom da ona ne priča niti jedan drugi jezik osim materinjeg. 

'Nadamo se čudu'

Pokretanje videa...

Policija o slučaju na granici 06:14

- Rijeka Dragonja ima jake tokove i visok vodostaj kad su kiše, a dva dana prije toga su bile jake kiše. Tragamo i nadamo se da ćemo nekim čudom naći curicu u dobrom stanju, mada vrijeme prolazi. Od lovačkih udruga, DVD-a, JVP-a i građana i kolege s druge strane, poduzimaju se mjere, radi se u otežanim uvjetima i dosta su niske temperature - rekao je načelnik postaje u Bujama Robert Boban Paulović i potvrdio da se radi o državljanima Turske.

Kaže da je na tom dijelu dubina rijeke oko metar i pol do dva, ali da su i brzaci. Noćas je u akciji spašavanja i traganja sudjelovalo 30 ljudi, a danas je samo sa hrvatske strane uključeno u potragu 40 ljudi. Traga se i dronovima, a rijeku pregledavaju i ronioci. Dodaje da je da timovi pretražuju iz dva smjera, jedan prema drugom.

Dodao je da će majku danas otpustiti iz bolnice, ali da je u šoku i pod stresom i još nisu s njom razgovarali.

Više od 50 inteervencija

Na terenu je bila ekipa i Crvenog križa Bujštine, čija je volonterka došla oko jedan sat ujutro na poziv policije. Kako nam je rekao ravnatelj CK Bujštine, Hrvoje Kovačević, njih policija zove kao podršku, i zadatak im je odnijeti migrantima odjeću, obuću, hranu i higijenske potrepštine. U trenutku kada policija pozove Crveni križ, a to može biti u bilo koje doba dana ili noći, migranti su već smješteni ili na državnoj granici, ili u policijskoj postaji.

- Nama je to postala redovna aktivnost, i do kraja lipnja ove godine imali smo više od 50 takvih intervencija u kojima smo migrantima, na poziv policije, nosili sve potrepštine – kaže Hrvoje Kovačević.

To prililno iscrpljuje financijske mogućnosti Crvenog križa, jer na nacionalnoj razini ne postoji jasno određena strategija za postupanje s migrantima. Što se tiče država iz kojih dolaze, Hrvoje Kovačević kaže da ih doslovno ima od svukud, počevši od Turske, Albanije i Makedonije, do zemalja Bliskog istoka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...