News

Komentari 70

Propusti u radu: Šest radnica Centra može ostati bez posla

Propusti u radu: Šest radnica Centra može ostati bez posla

Svima njima je dat rok od osam dana da se očituju o nalazu Komisije, a nakon toga ćemo o tome što smo poduzeli izvijestiti Ministarstvo, rekla je ravnateljica Centra

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu u utorak je između ostalog razmatralo i mjere koje je do sada poduzeo taj Centar, a u vezi nalaza Komisije ministarstva socijalne politike i mladih koja je utvrdila da je bilo propusta djelatnika Centra u radu kod dvije obitelji. 

Kako je poznato, Milanka Opačić, ministrica socijalne politike i mladih nakon što je javnosti izašao slučaj obitelji iz Slavonskog Broda u kojoj je krajem prošle godine umrla tromjesečna beba, naložila je da Komisija obavi izvid, a Centru da se  u roku od petnaest dana očituje o nalazu Komisije. Taj rok ističe idući tjedan. 

Osim tog propusta, Komisija je pronašla propuste djelatnika kod jedne obitelji u kojoj je starija sestra podvodila maloljetne sestre.

- Upravno vijeće dalo nam je podršku u dosadašnjim poduzetim mjerama. Centar je izdao upozorenje na radnu obvezu za šest djelatnica s mogućnosti otkaza. Svima njima je dat rok od osam dana da se očituju o nalazu Komisije, a nakon toga ćemo o tome što smo poduzeli izvijestiti Ministarstvo. Istovremeno Općinsko državno odvjetništvo provodi krim obradu, šest djelatnica kao i ja kao ravnateljica bili smo na obavijesnom razgovoru. Naš posao na utvrđivanju naše odgovornosti ide neovisno od Općinskog državnog odvjetništva - rekla je Slavica Nikšić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb nakon sjednice Upravnog vijeća.

Najčitaniji članci