News

Komentari 11

'Prošao je razne bure i nevere, a utopio se na mirnom moru...'

Krma je potpuno utonula, a nesretni kapetan se zapetljao u mrežu. Cukrov je gledao kako se utapa, a nije ga mogao spasiti. Doživio je težak šok

Ronioci MUP-a pronašli su u ponedjeljak oko 1 sat mrtvog 50-godišnjaka u potopljenoj ribarici koja se u nedjelju oko 19,30 sati nasukala kod otoka Zmajan u šibenskom arhipelagu. Riječ je o Ljubomoru Vlahovu, kapetanu i vlasniku potopljene koćarice, starom morskom vuku.

- Ljubo je cijeli život na moru i prvi je na Srimi koji je imao koćaricu. Prošao je bure i nevere, svakakvoga mora, preživio sve i svašta. Sam je izvlačio druge brodove u nevremenu, a sad isplovi na mirnom moru, bonaca ka' ulje, i utopi se na metar ispred kuće - ispričao nam je zaprepašteni sumještanin poginulog kapetana Filomene.

Mornar koji je preživio havariju je Ljubo Cukrov (68) s obližnjeg otoka Prvića. 

- Vlahov je vidio da voda prodire u brod i okrenuo je kormilo prema Zmajanu, kako bi ga nasukao u plićaku. No, prekasno. Krma je potpuno utonula, a nesretni kapetan se zapetljao u mrežu. Cukrov je gledao kako se utapa, a nije ga mogao spasiti. Doživio je težak šok. Upravo zato je i zadržan u bolnici - ispričao nam je ribar sa Srime, malog mjesta pored Vodica.

Nakon vađenja broda iz mora, policija je na njemu obavljala očevid radi utvrđivanja uzroka pomorske nesreće. 

Najčitaniji članci