Obavijesti

News

Komentari 26

'Prošao sam Domovinski rat i nagledao se uništenih objekata, ali plastenici izgledaju strašno'

'Prošao sam Domovinski rat i nagledao se uništenih objekata, ali plastenici izgledaju strašno'

Jedina sreća je da tada u njima nije bilo nikoga, jer bi u protivnom sada govorili o ozlijeđenima i mrtvima, napisao je varaždinski župan na Facebooku

Varaždinski župan Anđelko Striček obišao je općinu Veliki Bukovec koju je pogodilo snažno nevrijeme praćeno tučom.

- Tuča kakvu ovaj kraj ne pamti, između ostaloga, sami mještani kažu da se ovakvog nevremena ne sjećaju. Tuča je oštetila doslovno svaki krov u općini, plastenike, staklenike, usjeve. Prošao sam Domovinski rat, nagledao se uništenih objekata, ali ovi uništeni plastenici djeluju strašno. Jedina sreća je da tada u njima nije bilo nikoga, jer bi u protivnom sada govorili o ozlijeđenima i mrtvima. Inače, Općina Veliki Bukovec je poznata po cvjećarske proizvodnji, odnosno ovdje se proizvede 50 posto hrvatskog cvijeća. Stoga možemo reći da je ovo nevrijeme uništilo pola hrvatske cvjećarske proizvodnje - napisao je Stričak na Facebooku uz fotografije uništenih plastenika.

- U narednim danima općinsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda utvrđivati će štetu i dati prijedlog Varaždinskoj županiji da se proglasi elementarna nepogoda prouzročena tučom što ćemo i učiniti i potom iznaći način da pomognemo unesrećenima. Osim područja općine Veliki Bukovec  nastradala su područja uz granicu sa Slovenijom, gradovi Varaždin i Lepoglava, te općina Bednja, Donja Voća, Maruševec, Cestica, Vinica, Petrijanec i Mali Bukovec - poručio je Stričak.