Obavijesti

News

Komentari 85

Očekivala je da će uskoro van, no onda je uslijedio hladan tuš

Očekivala je da će uskoro van, no onda je uslijedio hladan tuš

Josipa Rimac, osumnjičena za korupciju ,u pritvoru je tri mjeseca. Ostalo je još šest svjedoka no Uskok je terete za nova kaznena djela, što joj komplicira planove za izlazak iz Remetinca

VIDEO

Josipa Rimac, kojoj boravak u istražnom zatvoru teško pada i koja je do sada izgubila poprilično kila, posljednjih dana je živnula i očekuje da bi za koji dan mogla izaći iz zatvora.

- Uskok treba ispitati još šest svjedoka - rekla nam je Lidija Horvat, odvjetnica Josipe Rimac. 

No to je bilo prije nego je Uskok jučer ponovno proširio istragu protiv Rimac. Proširenjem je obuhvaćeno 18 osoba, s Josipom Rimac kao prvookrivljenom, koje se terete za trgovanje utjecajem, poticanjem na trgovanje utjecajem, davanjem mita za trgovanje utjecajem te zlouporabe položaja i ovlasti. 

POGLEDAJTE VIDEO Hobotnica Josipe Rimac

Pokretanje videa...

Josipa Rimac - hobotnica 01:26

Bivša državna tajnica i bivša gradonačelnica Knina u istražnom zatvoru je od 29. svibnja, i to kako ne bi mogla utjecati na svjedoke. Nakon mjesec dana pritvor su joj produljili za još dva mjeseca, koja ističu u subotu. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu u petak će održati sjednicu na kojoj će ispitati postoje li još razlozi zbog kojih bi Rimčeva trebala biti u Remetincu. 

Nju, kako neslužbeno doznajemo, neće iz zatvora voditi na sud, nego će je, kako je već postalo uobičajeno zbog epidemije korone, ispitati videolinkom. Podsjećamo, bivša državna tajnica uhićena je 29. svibnja u akciji Vjetroelektrane. Istražitelji Uskoka sumnjiče je za pogodovanja investitorima u vjetroelektrane, tvrtki CEMP Milenka Bašića, pogodovanje pri izmjeni uredbi o zakupu krških pašnjaka i pogodovanje za zakup zemljišta. 

Mjesec dana kasnije istražni zatvor produljili su joj za još dva mjeseca kako ne bi utjecala na 19 svjedoka iz te istrage te još njih devet iz proširenja istrage koju je Uskok pokrenuo nekoliko dana ranije. Sumnjiče je i da je koristila svoj položaj kako bi jednoj ženi pomogla položiti državni ispit koji je ona već pala.

 Od člana uprave HEP-a tražila je da zaposli njezinu sestru. U zamjenu za obustavu tekstova o njoj, sinu glavnog urednika jednog portala osigurala je zaposlenje u HZZ-u u Otočcu. Obzirom da je USKOK proširio istragu, Rimčeva bi u Remetincu, bez podizanja optužnice, mogla ostati još najdulje tri mjeseca.

U nastavku pročitajte priopćenje Uskoka od srijede:

"U nastavku kriminalističkog istraživanja o kojem smo izvijestili 30. svibnja 2020. godine, "PNUSKOK kazneno prijavio 13 osoba za gospodarski kriminalitet", Policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Posebno izvješće s novim saznanjima.

Naime, temeljem činjenica do kojih se došlo u nastavku kriminalističkog istraživanja provedenog u koordinaciji s USKOK-om, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je I.-osumnjičena 40-godišnja hrvatska državljanka počinila kaznena djela Trgovanje utjecajem iz čl. 295. st. 2. KZ-a i Poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. u vezi čl. 37. KZ-a.

Također je utvrđeno da su II.-osumnjičeni 55-godišnjak i III.-osumnjičeni 35-godišnjak počinili kazneno djelo Davanje mita za trgovanje utjecajem iz čl. 296. st. 1. KZ-a, da su 42-godišnjak, 38-godišnjak, 36-godišnjak i 48-godišnjak počinili kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. KZ-a., dok su 34-godišnjak i 65-godišnjak, počinili kazneno djelo Poticanje na trgovanje utjecajem iz čl. 295. st. 1. u vezi čl. 37. KZ-a u odnosu na I. osumnjičenu osobu", stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa