Obavijesti

News

Komentari 47

'Prošla vlada na ministarskoj razini je odlično funkcionirala'

'Prošla vlada na ministarskoj razini je odlično funkcionirala'
1

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je kako ne vidi veliki problem u izglasavanju zakona bez prethodne javne rasprave, zbog naravi samih zakona...

VIDEO

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je kako ne vidi veliki problem u izglasavanju zakona bez prethodne javne rasprave, zbog naravi samih zakona.

- HDZ i Most su usuglasili detalje zakonskih prijedloga o pet Mostovih uvjeta koji će se izglasati nakon konstituiranja Sabora no problem se pojavio kada su stigle kritike oporbe kako će se zakoni donositi bez prethodne javne rasprave - rekao je Petrov za N1.

SDP-ov Peđa Grbin u utorak je čak najavio kako će u slučaju izglasavanja navedenih  pet zakona po hitnom postupku, od Ustavnog suda zatražiti ocjenu ustavnosti takve procedure.

Petrov u tome ne vidi problem.

- Kad smo izašli sa sedam jamstava...Zašto smo izašli? Napadalo nas se da pogodujemo nekome. Mi smo, kad smo izašli s tim rekli neka sami biraju tko će sudjelovati s nama u izvršnoj vlasti. Tada nam se ništa nije reklo nego su svi kazali da smo korektni zato jer smo korektni prema jednoj i drugoj stranci. A danas je to ogroman problem. Ja ne bih rekao da je to problem. Ovi zakonski prijedlozi  imaju užu specijalnost i odnos prema onome što će se mijenjati. Postoje neke stvari koje će trebati proći kroz malo širu raspravu. Sve u europskom duhu - rekao je Petrov.

Petrov je na kraju usporedio Oreškovićevu i Plenkovićevu vladu:

- Vidjet ćemo kakve su stvari. Još ne znamo kako je u ovoj drugoj vladi. Prethodna je na razini ministara, i to ću uvijek govoriti dok sam živ, odlično funkcionirala i bilo je dobro. To što nisu funkcionirali odnosi između dviju stranaka i što je netko zbog sukoba interesa morao napustiti vladu, to je druga stvar - kaže Petrov.
 

Kovač: 'Mnogi misle da sam zaslužio peticu' 

Prije sjednice Vlade ministri su se osvrnuli na protekli mandat, a neki od njih odgovorili su i na pitanje vide li se u Vladi Andreja Plenkovića.

- Vidjet ćemo. Premijer će o tome odlučiti. Ja sam spreman - rekao je ministar obrazovanja Predrag Šustar. 
Čelnik resora poduzetništva Darko Horvat rekao je kako nije mislio da će ovaj mandat trajati tako kratko, ali i dodao kako su rezultati tu. 

- Vrijeme će pokazati ocjenu, ali sigurno da se radilo - rekao je Tomislav Panenić. Osvrnuo se i na medijske napise da je uzeo 406 tisuća kuna iz proračuna Ministarstva za svoju promidžbu u kampanji. 

- Dostavili smo im svu dokumentaciju iz ministarstva. Nema tu nikakve afere. Izgleda da sm zaustavio neke koruptivne procese, pa se sada na kraju mandata pokušava nagaziti na mene - rekao je Panenić. 

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač nije se htio ocijeniti. 

- Ja ne mogu sam sebe ocijeniti, ali mnogi misle da sam zaslužio peticu - rekao je.

Ministar financija Zdravko Marić kazao je kako su u proteklom mandatu neke stvari dobro pokrenute i da su neki pokazatelji zaista otišli u dobrom smjeru. 

- Mislim da smo napravili dobar iskorak u javnim financijama - rekao je Marić, koji je nakon toga komentirao i svog nasljednika, čime je nasmijao okupljene s obzirom da će, po svemu sudeći, on i dalje biti ministar. 

- Ja vjerujem da će moj nasljednik biti zadovoljan. Siguran sam da će razgovarati sa sindikatima - kazao je Marić. 

Ispred zgrade Vlade okupila se inicijativa "Zaustavimo TTIP", koju među ostalim čine Zelena Akcija, Gong, Centar za mirovne studije... Pobunili su se protiv posljednje točke na sjednici vlade - pokretanje postupka za sklapanje Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma (CETA) između Kanade, s jedne strane, i Europske unije i njezinih država članica, s druge strane. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu