Obavijesti

News

Komentari 127

Prošle godine pucao si u glavu, a sada je zaljubljen i ženi se...

Prošle godine pucao si u glavu, a sada je zaljubljen i ženi se...
1

Pero Gudelj (60), vlasnik trgovačkog lanca FIS iz Viteza prošle je godine pokušao samoubojstvo. Oporavio se, a onda se i zaljubio. Izabranica njegovog srca je Ruža Marković s kojom se prošli tjedan i zaručio

VIDEO

Uspješni bosanskohercegovački biznismen Pero Gudelj (61) uživa u ljubavi i beskrajnoj sreći sa svojom budućom ženom Ružom Marković iz Zenice. Pero se prošle godine u kolovozu nalazio u jako teškom stanju nakon što si je pucao u glavu no liječnici su se uspjeli izboriti za njegov život. Poslije je objasnio zašto je to učinio.

- Teško mi je bilo u tom trenutku, pomislio sam samo da mi je najlakše da uzmem sebi život. Toga ću se sjećati do kraja života, pokajao sam se do sada 300 puta što sam digao ruku na sebe zbog problema sa ženom i problemčića u poslu -   kazao je najbogatiji Hrvat u BiH koji je u braku sa bivšom suprugom Snježanom dobio troje djece.

No uskoro je upoznao Ružu iz Zenice i sve se promijenilo. Ona inače živi u Njemačkoj, a kad je došla u posjetu strini u Zenicu upoznala je Peru.

Pero Gudelj

- Bilo je polaganje cvijeća na Ovnaku, a na strinin nagovor pristala sam da idem. Tamo se nalazio i Pero. Dok su trajale ceremonija i misa, primijetila sam da me on često gleda, a nisam ni ja ostala imuna, uzvraćala sam pogled - prisjetila se Ruža za Dnevni avaz te dodala kako ju je najviše oduševio njegov osmijeh i bio joj je veoma simpatičan.

Ona do tada uopće nije znala tko je Pero Gudelj, da je riječ o uspješnom poslovnom čovjeku.

- Kada je svećenik kazao da pružimo mir jedni drugima, Pero je prošao pored svih, pružio mi ruku i kazao: 'Mir s vama, ja sam Pero' - kazala je Ruža koja nije odmah pristala da mu da svoj broj telefona no strina ju je nagovorila.

Uvijek je željela muža harmonikaša

- Zamolio sam je da izađemo, kako bismo se bolje upoznali. Iste večeri našli smo se u jednom zeničkom restoranu i dugo smo razgovarali - ispričao je Pero kojem je posebno drago što Ružu uopće nije zanimalo što on sve posjeduje. U isti glas su rekli da su im se duše srele, a posebno ih se dojmilo što i jedno i drugo vole harmoniku i pjesmu. 

- Kada sam joj rekao da mi je najdraža pjesma 'Jutros mi je ruža procvjetala', tu je 'zagrizla' i tu smo se pronašli. Oduvijek je, kako mi je rekla, željela imati muža harmonikaša, jer je i njena cijela obitelj muzikalna - dodaje Gudelj. 

S vremenom su Pero i Ruža shvatili da su kao stvoreni jedno za drugo, a Ruža je ovog ljeta s obitelji došla u Vitez. Većinu vremena su proveli na Perinom imanju na Vlašiću.  Puno mu je značilo što je sve vrijeme imao veliku podršku svoje djece, kojoj je ispričao da "postoji jedna Ruža koja mu se jako sviđa". 

- Djeca su bila tolerantna, nagovarala su me da se oženim njome. A meni se čas ženilo,a  čas nije. Ipak, godine prolaze, nisam htio više biti sam i donio sam odluku - otkriva Gudelj.

- Pero je zaista romantična duša, nemoguće je to opisati. Simpatičan je bio i trenutak zaruka, izvadio je kutiju u obliku srca u kojoj su se nalazila tri prstena. Plašio se da će kupiti neki koji se meni ne sviđa, pa je uzeo tri i pustio meni da izaberem najljepši - uz osmijeh se prisjeća Ruža.

Pero je u dobrim odnosima sa bivšom suprugom Snježanom, oni kao vlasnici FIS-a odlično poslovno surađuju

Bogatstvo duguje sviranju harmonike

Prvi veći novac Pero je zaradio svirajući harmoniku po svadbama i priredbama. Smatra da je radi nje bogat pa je fotografiju sebe i roditelja s harmonikom stavio i na obiteljski nadgrobni spomenik 

Pero Gudelj

- Otac i majka nisu svirali harmoniku, a ja sam prvu dobio tek kad mi je rođak umro, pa sam naslijedio njegovu. Dok bih bio s kravama na ispaši, počeo sam vježbati - ispričao nam je svojedobno Pero Gudelj. 

- Puno ljudi došlo je vidjeti spomenik. Pa čak i oni najtužniji, kad vide nas troje s harmonikama, počnu se smijati. Tuga ih odmah napušta. I na groblju možemo izgledati veselo, nasmijano - uvjeren je Gudelj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...