Obavijesti

News

Komentari 0

Prošvercao se na pregovore: 'Sjedio sam i kimao glavom...'

Prošvercao se na pregovore: 'Sjedio sam i kimao glavom...'
1

Žarko Kasum iz Živog zida ušao je u petak tajno na sastanak Mosta, HDZ-a i SDP-a. Otkriva kako Zoran Milanović Tomislava Karamarka od milja zove ‘Tomice’

VIDEO

On je spreman prihvatiti odgovornost i biti hrvatski premijer. Stručnjak je za elektrotehniku, zove se Žarko Kasum, a na sastanak hrvatske trilaterale prošvercao se kao studenti u tramvaj...

Dobrih sat vremena nitko nije shvaćao da je na brodu koji bi Hrvate trebao odvesti u bolju budućnost “slijepi putnik”, i to s ambicijom da preuzme kormilo. Ne doduše sasvim ozbiljnom ambicijom, već svojevrsnom diverzijom.

- Moj motiv diverzije bio je ukazati na opasnu ideju tripartitne Vlade jer je to izvrtanje demokracije - kaže Kasum za 24sata.

- Cirkusom sam htio upozoriti na cirkus kojem kao građani svjedočimo - počeo je priču taj umirovljeni inženjer elektrotehnike kojega je šira javnost zapazila kad se pojavio ispred sjedišta Mosta u Smičiklasovoj. Tamo je došao javljajući se na satirički oglas za posao, u kojemu je ponuđeno radno mjesto premijera, novinarima podijelio izjave - a onda produžio na sastanak o budućoj vladi.

Na sastanak ušao pored osiguranja

Na sastanak čelnika Mosta, Domoljubne i koalicije Hrvatska raste u petak u 19 sati, na kojem čelnici stranaka nisu uspjeli dogovoriti tko će biti novi mandatar, ušetao je pored osiguranja potpuno neprimjetno i sjeo. Ispričao nam je svoje dojmove.

- Sastanak je protekao u vrlo ležernom tonu i bez ikakve drame. Čini mi se da sam ja bio najuzbuđeniji. Nakon što je Božo Petrov podijelio čelnicima stranaka papir tražio sam svoju verziju koju sam i dobio. Nakon što je Zoran Milanović pročitao dokument prvi se javio za riječ i rekao da on to ne može potpisati niti odlučiti bez stranačkog tijela. Zatim je rekao: Što ti kažeš Tomica? Tomislav Karamarko rekao je da ne može ni on. Za razliku od Milanovića, Karamarko je pričao u slogovima - prepričao je Kasum.

''Milanović je došao vidjeti što je sa mnom''

Nakon što je određena kratka stanka tijekom koje su se sve strane međusobno dogovarale o predloženom dokumentu Mosta otkrivena je i diverzija umirovljenika, jer se niti jednoj skupini nije mogao pridružiti.

- U tom trenutku nastalo je komešanje i tada su me otkrili. Rekao sam im tko sam i da sam došao prijaviti se za mjesto mandatara - kazao je veselo Kasum.

Nakon toga prišlo mu je osiguranje i odvelo ga u drugu prostoriju. Tražili su ga osobnu iskaznicu.

- Osobnu nisam stigao ni izvaditi, a pojavio se Milanović koji je od svih prisutnih došao vidjeti što je sa mnom. Pitao me želim li napustiti sastanak. Nakon što sam potvrdno odgovorio pustili su me bez problema - zaključio je Kasum. Da je došlo do glasovanja, možda bi ga i izabrali za stručnog premijera...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.