Obavijesti

News

Komentari 103

Zapalili restoran kod kojeg su policajci ubili Afroamerikanca

Zapalili restoran kod kojeg su policajci ubili Afroamerikanca
6

Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tijekom dana gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla da je šefica policije Erike Shields dala hitnu ostavku zbog smrti Raysharda Brooksa (27)

VIDEO

Prosvjednici su u subotu zatvorili glavnu autocestu u Atlanti i zapalili restoran Wendy kraj kojeg je policija upucala Afroamerikanca dok je pokušavao izbjeći uhićenje, a incident je zabilježen na video snimku i zacijelo će potaknuti još više demonstracija širom zemlje.

Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tijekom dana gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla da je šefica policije Erike Shields dala hitnu ostavku zbog smrti 27-godišnjeg Raysharda Brooksa.

Police detain protesters for blocking traffic during a rally against racial inequality and the police shooting death of Rayshard Brooks, in Atlanta

Slike na lokalnoj televiziji prikazivale su restoran u plamenu više od 45 minuta prije nego što su vatrogasne ekipe stigle da ugase plamen, zaštićen redom policajaca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ostali demonstranti krenuli su na autocestu i zaustavili promet, prije nego što je policija postavila red automobila kako bi ih zaustavila.

Vlasti još nisu objavile imena dvojice policajaca koji su bili uključeni u pucnjavu, a obojica su bili bijeli.

Police with riot shields advance to detain protesters for blocking traffic on a freeway during a rally against racial inequality and the police shooting death of Rayshard Brooks, in Atlanta

Brooks je bio otac mlade kćeri koja je u subotu proslavila rođendan, rekli su njegovi odvjetnici. Njegova smrt od policijskog metka dogodila se nakon više od dva tjedna demonstracija u većim gradovima Sjedinjenih Država zbog smrti 46-godišnjeg crnca Georgea Floyda, koji je 25. svibnja umro pod koljenom policijskog službenika u Minneapolisu.

Više od 100 ljudi u Atlanti pozvalo je da se policajce u tom slučaju kazneno optuži.

Pozvana je došla nakon što joj je javljeno da je Brooks zaspao u autu kroz prolaz u restoran. Policajci su bezuspješno pokušali testirati na alkohol, a zatim privesti, navodi Istražni biro Georgije.

Okružni državni odvjetnik okruga Fulton, Paul Howard, mlađi, rekao je u izjavi e-poštom da je njegov ured "već pokrenuo intenzivnu, neovisnu istragu incidenta", dok čeka nalaze Državnog istražnog biroa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović