Obavijesti

News

Komentari 273

Prosvjednik Marko Grahovac: ''Ući ću u SDP, ako me prime''

Prosvjednik Marko Grahovac: ''Ući ću  u SDP, ako me prime''
4

Grahovac HDZ krivi za medijske napise da je nakon demonstracije u Savskoj pijan u autobusu Zagreb-Velika Gorica vrijeđao branitelje, predsjednicu i ZET-ove vozače

VIDEO

Marko Grahovac (30) iz Velike Gorice, kojeg su policajci priveli nakon što je u Savskoj prošlog četvrtka prosvjedovao protiv nezaposlenosti, za tportal je izjavio kako će se u ponedjeljak učlaniti u SDP ''ako ga prime''

Kazao je kako nema veze sa subotnjim prosvjedom protiv branitelja u organizaciji pokreta Occupy Croatia.

- Ja nisam vođa pobune, ne mislim da je to dobro. Hrvati se ne trebaju međusobno svađati. Isto tako mislim da znam tko je za sve to kriv - zna se - rekao je. 

Najjaču oporbenu stranku HDZ krivi i za medijske napise da je istog dana nakon svoje demonstracije u Savskoj pijan u autobusu Zagreb-Velika Gorica vrijeđao branitelje, novu predsjednicu i ZET-ove vozače. Kaže kako su to ''gluposti, koje je izmislila HDZ-ova mladež''. 

''Da mi sad ponude posao, ne bih prihvatio''

Priznao je da je i u subotu imao problema s policijom. Prekršajno su ga prijavili zbog remećenja javnog reda i mira jer mu je, kaže, ispala čaša iz ruke, a malo je i popio. 

- Redar mi je prišao i rekao mi da razbijam. Valjda me prepoznao možda mu je otac branitelj - priča Grahovac i dodaje kako je u četvrtak prosvjedovao zbog drugih, a ne zbog sebe. 

- Ja sam bio u ime drugih, ne u svoje ime, ja nisam oportunist. Da mi netko sada ponudi posao, ja ga ne bi prihvatio da ne ispadne da sam to napravio zbog sebe - rekao je Marko, koji je već dvije godine nezaposlen. 

Gase stranicu na Facebooku; Priča je ispolitizirana, nema smisla

Nakon Markova prosvjeda u Savskoj 66, administratori su odlučili ugasiti stranicu na Facebooku ''Ja sam Marko Grahovac'', na kojoj su građani davali podršku nezaposlenom mladiću.

"Budući da je g. Marko Grahovac u nekoliko medijskih istupa izjavio da će se učlaniti u SDP i kako je cijela priča poprimila politički kontekst, smatramo da ova stranica više nema smisla postojati. Naša namjera nije bila produbljivati političke sukobe ili pozivati na nasilne prosvjede protiv bilo koga. Naša namjera je bila dati javnu podršku mladom sugrađaninu kojem su bila prekršena temeljna ustavna prava i koji je ukazivao na najveći problem hrvatske današnjice - nezaposlenost i odlazak mladih iz Hrvatske. Ovo je bila čista građanska inicijativa koja je, ne svojom krivnjom, postala ispolitizirana", napisali su. 

Facebook
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 273
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...