Obavijesti

News

Komentari 168

Prosvjeduju zbog novog auta županice Marine Lovrić Merzel

Prosvjeduju zbog novog auta županice Marine Lovrić Merzel
3

Više od 200 građana ispred zgrade županije Sisačko-moslavačke, županici će ostavljati dječje igračke. Bune se zbog njezinog trošenja novca poreznih obveznika

VIDEO

Članovi Facebook grupe "Autići za županicu" policiji su prijavili miran prosvjed koji će održati u subotu od 12 do 13 sati ispred zgrade Županije u Sisku.

Uz moto "Uzmite svome djetetu auto i odnesite ga sisačko-moslavačkoj županici. Ona ih toliko voli" više od 200 građana Siska i Sisačko-moslavačke županije ispred zgrade će ostaviti dječje igračke - autiće. Time će županici Marini Lovrić Merzel pokazati što misle o kupnji novih automobila i trošenju novca poreznih obveznika.

Auto od 432.941 kunu Merzel ocijenila nužnim

Sisačko-moslavačka županica odnedavno se vozi u novom Audiju A6 za kojeg će županija, putem leasinga, platiti ukupno 432.941 kunu. Kupnju novog auta ocijenila je nužnim jer "svakodnevno prijeđe 250 kilometara unutar županije". Novim Audijem s automatskim mjenjačem s minimalno sedam brzina, snagom motora od barem 150 kW, međuosovinskim razmakom od barem 2900 milimetara i audio sustavom s 10 zvučnika zamijenila je onaj iz 2008. koji je tada platila 413.283 kuna.

Uz salonski Audi A6 koji su kupili od jedinog ponuđača na natječaj Porsche Leasing Zagreb, županija je kupila i dva osobna auta niže srednje klase – trovolumen, a tražili su isključivo nova vozila i to posljednji dostupni model od proizvođača. Ukupno su potrošili 682.000 kuna.

'Meta sam političkih napada'

Lovrić Merzel tvrdi da je meta političkih napada i da će tužiti one koji su pokrenuli priču o njenoj zaradi tijekom mandata.

Lokalni HDZ optužuje je da je za vrijeme mandata zaradila bogatstvo koje ne odgovara njenoj imovinskoj kartici. 

- Fotografirali su imovinu mog supruga, njegovih roditelja, moje majke i to su sve zbrojili te kazali da sam ja to zaradila u svom mandatu. To je smiješno - kazala je u četvrtak Lovrić Merzel u HTV-ovoj emisiji Labirint. 

'Ponosna sam na kumstvo s Linićem i Mrsićem'

Dodala je da ne može reći koja je točna vrijednost njene imovine kojom raspolaže zbog promjenjive procjene tržišne vrijednosti. 

Naglasila je i da je ponosna na kumstvo s ministrom Slavkom Linićem te da su dugo prijatelji, a u kumstvu je i s ministrom rada Mirandom Mrsićem.

>>> Kojić je ogorčen: I Zagrepčani plaćaju Audi za Marinu Lovrić Merzel

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...