Obavijesti

News

Komentari 583

'Protiv Istanbulske!': Markić i Vigilare zovu na veliki prosvjed

'Protiv Istanbulske!': Markić i Vigilare zovu na veliki prosvjed
1

Kontaktirajte telefonom i mailom svoje saborske zastupnike, županijske odbore HDZ-a u svojoj županiji i središnjicu HDZ-a i recite im da ne želite ratifikaciju Istanbulske konvencije, stoji u pismu Markić

VIDEO

Željka Markić uputila je pismo pristašama i aktivistima da podupru inicijativu 'Hrvatska protiv Istanbulske konvencije' i njihov prosvjed koji će se održati, prema najavama, u subotu u Zagrebu.

- Protiv ratifikacije izjasnili su se brojni intelektualci, znanstvenici. Vijeće za obrazovanje i školstvo HAZU-a, brojne udruge, građani, svi hrvatski biskupi tri su puta jasno rekli da se protive ratifikaciji zbog rodne ideologije - stoji u pismu predsjednice U ime obitelji.

Plenković postrojio HDZ-ovce: Neće biti glasanja po savjesti
Plenković postrojio HDZ-ovce: Neće biti glasanja po savjesti

Cilj je, očigledno, pritiskom utjecati na HDZ-ove zastupnike kako bi oni unutar stranke zaustavili postupak ratifikacije Istanbulske konvencije. Premijer je najavio da će Zakon o ratifikaciji uputiti u proceduru najkasnije za dva tjedna - taj rok ističe u četvrtak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kontaktirajte telefonom i mailom svoje saborske zastupnike, županijske odbore HDZ-a u svojoj županiji i središnjicu HDZ-a i recite im da ne želite ratifikaciju Istanbulske konvencije, koja Hrvatskoj nameće rodnu ideologiju, već tražite provođenje već postojećih zakona za sprječavanje nasilja nad ženama te druge ključne reforme: borbu protiv korupcije, demografsku obnovu, kurikularnu reformu bez ideologije, promjenu izbornog sustava, zaštitu neradne nedjelje - stoji u pismu, a na kraju se nalazi i tablica kontaktima HDZ-ovih saborskih zastupnika, županijskih odbora HDZ-a i središnjice stranke, piše Jutarnji list.

'Odbacit ćemo sve poveznice s prihvaćanjem rodne ideologije'
'Odbacit ćemo sve poveznice s prihvaćanjem rodne ideologije'

- Nametanje ratifikacije međunarodnog dokumenta koji nije ratificirao velik broj država EU i Vijeća Europe zbog istih spornih elemenata na koje U ime obitelji ukazuje već dulje od godine dana niti je razumno, niti je demokratski. Od ratifikacije će imati koristi samo političari koji se žele dodvoriti Europskoj komisiji i lijevo-liberalne udruge koje će ostvariti golemu financijsku korist, a najglasnije su u zahtjevima za ratifikacijom - dodala je Markić.

'Tvrdoglavo i štetno se članove HDZ-a prisiljava na ratifikaciju'
'Tvrdoglavo i štetno se članove HDZ-a prisiljava na ratifikaciju'

Neki od HDZ-ovaca potvrdili su da su počeli dobivati mailove. Iz stranke poručuju da će na prosvjedu u subotu sigurno biti njihovi članovi, no ne misle da će se pojaviti neki istaknutiji HDZ-ovci.

Iz Inicijative su poručili da ih dodatno zabrinjava "nedemokratsko ponašanje premijera Plenkovića".

I Vigilare poziva na prosvjed

Udruga Vigilare na svojim je web stranicama objavila poziv na prosvjed protiv rektifikacije. Kao i Markić, pozivaju građane da se obrate HDZ-ovim zastupnicima da glasuju protiv ratifikacije.

Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

"Dragi prijatelji!

Ovo je važna obavijest. Možda i najvažnija do sada.

Pozivam vas da zajednički dignemo glas protiv ratifikacije tzv. 'Istanbulske konvencije'. Iz samo njima znanih razloga, naši političari podržavaju tu kontroverznu konvenciju i tako stvaraju razdor u društvu, doprinoseći pokušajima uništenja antropološke istine da je čovjek od Boga stvoren kao muškarac ili žena. 'Istanbulska konvencija' ima moć promijeniti hrvatski Ustav i negativno utjecati na teško izboreni hrvatski suverenitet postavljajući nadzorno stručno tijelo GREVIO iznad Hrvatskog sabora. Sad zamislite kakav razorni učinak može imati u budućnosti na zakone koji reguliraju školstvo, zdravstvo, obitelj i socijalne politike!

'Istanbulska konvencija' širom otvara vrata indoktrinaciji naše djece i unučadi lažima i pseudoznanošću u vidu rodne ideologije. Nemojte se dati izmanipulirati – članci 3. i 4. konvencije otvoreno promiču rodnu ideologiju koju papa Franjo naziva ideološkom kolonizacijom koja razara temelj obitelji!

Sada se ne smijemo povući i utonuti u žalost i beznađe. Ništa još nije gotovo. Mi smo ti koji moramo odlučivati o budućnosti Hrvatske i sve je u našim rukama!

Smijem li vas zamoliti samo DVIJE stvari?

Dođite na prosvjed 'Hrvatska protiv Istanbulske konvencije' koji će se održati u subotu 24. ožujka 2018. u Zagrebu. Prosvjedna povorka kreće s Trga žrtava fašizma u 11 sati. Odatle ćemo se preko Trga bana Josipa Jelačića uputiti na Trg svetog Marka te pred zgradom Sabora i Vlade poslati jasnu poruku da želimo da naši vlastodršci odbace laž i zlo te odbiju ratificirati kontroverznu 'Istanbulsku konvenciju' koja promiče protukršćansku rodnu ideologiju.

Izdvojite nekoliko minuta i nazovite ili/i napišite e-mail predstavniku HDZ-a u vašoj izbornoj jedinici. Lista je na dnu ove poruke. Što biste im trebali poručiti? Kratko, jasno i pristojno: 'Protivim se Istanbulskoj konvenciji i tražim od Vas da glasujete protiv njezine ratifikacije u Saboru. Ovo je za mene i moju obitelj vrlo važno pitanje i zato ću pratiti kako ćete glasovati i na temelju toga odlučiti hoću li Vam dati povjerenje na sljedećim izborima'.

Ako želite, možete nam poslati odgovor zastupnika na naš email: info@vigilare.org ili putem izravne poruke na našoj Facebook stranici.

Za više informacija o opasnosti 'Istanbulske konvencije' i rodne ideologije koju otvoreno promiče pogledajte sljedeću poveznicu: http://vigilare.org/vijest/prilog-javnoj-raspravi-udruge-vigilare-ratifikaciji-tzv-istanbulskoj-konvenciji/", stoji u pozivu koji potpisuje predsjednik Vigilarea Vice Batarelo.

Crkva okreće leđa Plenkoviću?

U nedjelju navečer je na misi u zagrebačkoj crkvi Presvetog srca u Palmotićevoj ulici bio Karlo Ressler, savjetnik premijera Plenkovića. Tom je prilikom čuo s oltara svećenika kako polemizira s Plenkovićevom tezom da je Istanbulska konvencija "duboko kršćanska", a na kraju mise pročitao je i obavijest da će se u subotu održati prosvjed u Zagrebu protiv konvencije, piše Novi list.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 583
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a