Obavijesti

News

Komentari 413

'Protiv mene je koristila lažne materijale koji su zastrašujući'

'Protiv mene je koristila lažne materijale koji su zastrašujući'
1

Nakon što je protiv mene u kampanji koristila Šešelja i lažne naslovnice američkih medija o mom umirućem ocu, sada se osjeća pozvanom govoriti o 'dnu dna' zbog fotografije u slučaju Tolušić, kaže Josipović

VIDEO

U intervjuu u studiju 24sata bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je da se još nije vratio u SDP - u tijeku su finalni pregovori - ali bi s njim vjerojatno mogao prijeći i veći dio stranke Naprijed Hrvatska, koja ima nekoliko zastupnika na lokalnim razinama. Josipović nije rekao kani li se kandidirati na predsjedničkim izborima. Nedavno je rekao kako će podržati Milanovićevu kandidaturu ako Milanović pokaže da može pobijediti Kolindu Grabar Kitarović. 

Komentirajući slučaj Tolušić, Josipović je rekao da su obje opcije  - ona prema kojoj je aferu protiv vlade režiralo obavještajno podzemlje, ali i ona u kojoj je vlada, ili dio vladajuće stranke, inscenirao kako bi zaštitio ministra Tolušića, pod pretpostavkom da bi nešto od toga moglo biti točno, strašne. "Obje su opcije loše za Hrvatsku jer pokazuju da metode paraobavještajnog podzemlja utječu na hrvatsku politiku, ovako ili onako".

Na pitanje hoće li ova afera biti raščišćena do kraja, Josipović nije mogao odgovoriti jer je rekao da nema dovoljno elemenata za procjenu. Također je priznao da kao pravnik nije načistu s tim pod koje bi eventualno kazneno djelo mogao svrstati priču s montiranjem fotografija. Raščišćavanje afere po njemu bi moralo ići dosta daleko:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To bi značilo raščistiti ne samo sa autorima ove fotografije, već i sa svima koji su dosad u velo neposredno povijesti koristili tu ili sličnu metodologiju, pa rekao bih pa i sa samom predsjednicom - rekao je Josipović.

Josipović: Ako može pobijediti Kolindu, podržat ću Milanovića
Josipović: Ako može pobijediti Kolindu, podržat ću Milanovića

Zamoljen da pojasni tu izjavu, Josipović je rekao:

- Predsjednica je izjavila da su Tolušićeve navodne fotografije dno dna, a količina raznog lažnog materijala koji je ona s paraobavještajnim podzemljem koristila protiv mene je neusporedivo veća i ozbiljnija od ovoga što smo vidjeli u slučaju Tolušić - rekao je Josipović. Podsjetio je na naslovnice jednih američkih novina koje su se referirale na, kako kaže, "potjernicu za mojim ocem raspisanim zbog navodnih zločina".

- Sjećate se, Šešelj je tada tumačio kako sam ja njegov prijatelj i izdajnik Hrvatske, pa će zato on glasati za mene. To što su lagali o mojem, nažalost umirućem ocu, i njegovoj navodnoj ulozi u Drugom svjetskom ratu - a on uopće tada nije bio u Hrvatskoj, nego u Africi, u izbjegličkom logoru El Shatt - naprosto je prestrašno. I nakon što je sve to napravila, osjetila se pozvanom govoriti o ‘dnu dna’ zbog jedne fotografije - rekao je Josipović.

'Ivo Josipović kandidat za šefa države? Valjda to nije uvjet'
'Ivo Josipović kandidat za šefa države? Valjda to nije uvjet'

Objasnio je i mehanizam pomilovanja koji predsjednica ima na raspolaganju i koji namjerava iskoristiti u slučaju Huanita Luksetića, koji je dobio dvije godine zatvora zbog marihuane koju je koristio u medicinske svrhe.

- Procedura i postoji zato da se stvari provjere. Neprimjereno je da se odluka o pomilovanju donosi nakon objave u novinama. Molba se podnosi ministarstvu pravosuđa koje ispituje slučaj, piše referat i šalje s očitovanjem ministra Uredu predsjednice. Tamo bi bilo povjerenstvo koje daje prijedlog predsjednici - rekao je Josipović, podsjetivši da takvo povjerenstvo više ne postoji.

- Mislim da će ovo dovesti do toga da će svi pisati direktno predsjednici i da neće poštovati redovitu proceduru - dodao je.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 413
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora