News

Komentari 13

Protiv srbijanskih kriminalaca koji su mljeli ljude podignuli optužnicu na čak 322 stranice

Protiv srbijanskih kriminalaca koji su mljeli ljude podignuli optužnicu na čak 322 stranice

Uz Veljka Belivuka, poznatog kao Velja Nevolja, i njegove kriminalne skupine vežu se ubojstva, mučenja, nasilje i brojna druga zlodjela. Optužnica na 322 strane sadrži sve optužbe i dokaze protiv njih

Protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih 29 pripadnika kriminalne grupe, srbijansko Tužiteljstvo za organizirani kriminal podignulo je optužnicu na 322 strane, doznaje portal Novosti.

Slučaj Veljka Belivuka, poznatog kao Velja Nevolja, i njegove kriminalne skupine, uz koju se vezuju ubojstva, mučenja, nasilje i brojna druga zlodjela, danima u srbijanskoj javnosti i na dnevno-političkoj razini dobija obrise političkog trilera, katkad i horora, jer se u provladinim medijima objavljuju mučne scene i fotografije nasilja dokumentiranog u dosadašnjem tijeku istrage.

POGLEDAJTE VIDEO:

Optuženi su za pet ubojstava, nelegalno držanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje.

Belivuk i nekolicina njegovih suradnika uhićeni su početkom veljače, a tu je akciju vlast okarakterizirala kako odlučnu i ustrajnu borbu države protiv organiziranog kriminala i mafijaških klanova.

Belivuk je u javnosti dugo poznat kao vođa jedne od navijačkih skupina Partizana, ali su se vremenom uz njegovo ime vezale i brojne kriminalne aktivnosti.