Obavijesti

News

Komentari 150

Protiv vaučerizacije: 'Svaka je lipa bitna, jedva preživljavamo'

Protiv vaučerizacije: 'Svaka je lipa bitna, jedva preživljavamo'
1

Ako uvedu te vaučere, bit će sto puta gore. Sad se krade, možete zamisliti što će biti kad ukinu novac. Nekome je potreban novac, nekome lijekovi, trebaju nam novci za djecu u školi, kažu u romskom naselju

VIDEO

Nije istina da će se uvesti vaučeri za Rome u Međimurju koji primaju socijalnu pomoć. Izjavio nam je to saborski zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi.

Prije nekoliko dana muškarac u romskom naselju Piškorevci u Međimurju nasmrt je izbo 37-godišnju nevjenčanu suprugu i majku devetero djece. Muškarac koji je ubio nevjenčanu suprugu otprije je poznat policiji.

Ministarstvo socijalne skrbi, kako je objavio dnevnik.hr, zatražilo je da se evidentiraju svi počinitelji prekršajnih, kaznenih djela, roditelji koji ne šalju djecu u školu, oni koji nenamjenski troše socijalu.

Njima se namjeravaju ukinuti socijalna pomoć i uvesti vaučeri. Primatelji socijalne pomoći morat će proći i kroz rad za opće dobro.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Piškorovec 01:34

Od ministarstva nismo dobili komentar razmišljaju li o uvođenju vaučera.

- To nije točno. Obmanjuje se cjelokupna romska zajednica. Nema potrebe za vaučerima kad već postoji zakon, odnosno odredbe u samom zakonu kojima se regulira primanje socijalne pomoći. Ne očekujem da će se nešto radikalno promijeniti. Sve dok oni koji su krivi ne preuzmu odgovornost za dugogodišnje zanemarivanje problema romske zajednice i romskih naselja. Bez toga neće biti pomaka. Problem isključenosti Roma nije slučajan i on se neće riješiti populizmom - rekao je Kajtazi.

Život Roma u Međimurju: 'Mi nismo krivi za sve probleme!'
Život Roma u Međimurju: 'Mi nismo krivi za sve probleme!'

Romi iz Piškorevaca ne žele da se uvedu vaučeri za socijalnu pomoć.

- Ako uvedu te vaučere, bit će sto puta gore. Sad se krade, možete zamisliti što će biti kad ukinu novac. Nekome je potreban novac, nekome lijekovi, trebaju nam novci za djecu u školi, za njihove izlete, ljekarne... Mi imamo po sedmero, desetero djece, za svako od njih trebamo kupiti sirupe, karte za autobuse... Odakle da to priuštimo? Onaj koji nikad nije bio kriminalac, sad bi postao - rekli su našem reporteru prije nekoliko dana Romi iz Piškorevaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa