Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
104 komentara

Protivila joj se, a u EP glasala za Istanbulsku: 'To je zabuna'

Ivana Maletić tvrdi za Večernji list kako je slučajno glasala 'za' te kako je već pokrenula proceduru ispravak svog glasa u 'protiv'.' Greškom sam glasala 'za' taj paragraf 21...

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
104 komentara

Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu ponovno su se u petak kroz jedno izvješće o provedbi akcijskog plana za ravnopravnost spolova – imali prilike izjašnjavati i o Istanbulskoj konvenciji.

Za paragraf u izvješću, koji poziva države da ratificiraju Istanbulsku konvenciju, glasale su sve tri HDZ-ove zastupnice, pa i protivnica spominjanja rodne ideologije u toj konvenciji Ivana Maletić.

Protiv je bio HDZ-ovac Ivica Tolić, koji je, inače, u Europski parlament ušao kao zamjena za Andreja Plenkovića te Marijana Petir, bivša HSS-ovka, također članica kluba Europske pučke stranke.

Ivana Maletić tvrdi za Večernji list kako je slučajno glasala 'za' te kako je već pokrenula proceduru ispravak svog glasa u 'protiv'.' Greškom sam glasala 'za' taj paragraf 21.', kaže Maletić.

Paragraf 21. sročen je ovako: Europski parlament “osuđuje sve oblike nasilja nad ženama i djevojčicama, kao i sve oblike rodno uvjetovanog nasilja, uključujući trgovinu ljudima, spolno iskorištavanje, prisilne brakove, zločine iz časti, genitalno sakaćenje žena i korištenje seksualnog nasilja u ratne svrhe; poziva EU i sve države članice da ratificiraju Istanbulsku konvenciju, prvi pravno obvezujući međunarodni instrument čija je svrha sprečavanje nasilja nad ženama i borba protiv njega”.

Ukupno je 546 europarlamentaraca bilo za taj paragraf, 20 protiv, a 61 suzdržan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message