Obavijesti

News

Komentari 104

Protivila joj se, a u EP glasala za Istanbulsku: 'To je zabuna'

Protivila joj se, a u EP glasala za Istanbulsku: 'To je zabuna'
1

Ivana Maletić tvrdi za Večernji list kako je slučajno glasala 'za' te kako je već pokrenula proceduru ispravak svog glasa u 'protiv'.' Greškom sam glasala 'za' taj paragraf 21...

VIDEO

Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu ponovno su se u petak kroz jedno izvješće o provedbi akcijskog plana za ravnopravnost spolova – imali prilike izjašnjavati i o Istanbulskoj konvenciji.

Za paragraf u izvješću, koji poziva države da ratificiraju Istanbulsku konvenciju, glasale su sve tri HDZ-ove zastupnice, pa i protivnica spominjanja rodne ideologije u toj konvenciji Ivana Maletić.

Protiv je bio HDZ-ovac Ivica Tolić, koji je, inače, u Europski parlament ušao kao zamjena za Andreja Plenkovića te Marijana Petir, bivša HSS-ovka, također članica kluba Europske pučke stranke.

Ivana Maletić tvrdi za Večernji list kako je slučajno glasala 'za' te kako je već pokrenula proceduru ispravak svog glasa u 'protiv'.' Greškom sam glasala 'za' taj paragraf 21.', kaže Maletić.

Paragraf 21. sročen je ovako: Europski parlament “osuđuje sve oblike nasilja nad ženama i djevojčicama, kao i sve oblike rodno uvjetovanog nasilja, uključujući trgovinu ljudima, spolno iskorištavanje, prisilne brakove, zločine iz časti, genitalno sakaćenje žena i korištenje seksualnog nasilja u ratne svrhe; poziva EU i sve države članice da ratificiraju Istanbulsku konvenciju, prvi pravno obvezujući međunarodni instrument čija je svrha sprečavanje nasilja nad ženama i borba protiv njega”.

Ukupno je 546 europarlamentaraca bilo za taj paragraf, 20 protiv, a 61 suzdržan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...