News

Komentari 0

Provaljivao u teretna vozila i krao bušilice, pile i brusilice

Provaljivao u teretna vozila i krao bušilice, pile i brusilice

U dvije krađe oštetio je vlasnike alata za ukupno 24 tisuća kuna. Iz dvaju teretnih vozila ukrao je bušilice, motorne pile i električne brusilice. Oštetio je privatnog vlasnika i državnu tvrtku

Kaznenom prijavom za kaznena djela teške krađe provaljivanjem i krađe dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici iz Malog Lošinja nad 60-godišnjim muškarcem. 

Policija ga sumnjiči da je u noći 11. na 12. studenoga u Cresu provalio u parkirano teretno vozilo marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, u vlasništvu 55-godišnjak, a iz kojega je otuđio nekoliko komada građevinskog alata, točnije pet električnih bušilica i električnu brusilicu u vrijednosti oko 15.000 kuna. Iako je taj alat prodao drugoj osobi, tijekom istrage je isti pronađen i vraćen vlasniku.

Osim ove teške krađe, utvrđeno je da je 60-godišnjak i krajem listopada, u Cresu iz teretnog vozila marke VW Transporter pulskih registarskih oznaka, otuđio dvije motorne pile i time državnu tvrtku, kao i 57-godišnjeg vlasnika oštetio za devet tisuća kuna. Motorne pile su također pronađene i bit će vraćene vlasnicima. 

Po završetku istrage muškarac je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Najčitaniji članci