News

Komentari 25

PROVOKACIJA?! Troprsti Rade Leskovac u Vukovaru

PROVOKACIJA?! Troprsti Rade Leskovac u Vukovaru

Vukovarci: 'Rade Leskovac koji žali za Krajinom, ali i drugi Srbi, ovime su oskvrnuli obilježavanje naše tragedije i opet nas omalovažavaju...'

Preko plakata s programom Dana sjećanja na žrtve Vukovara 18. studenoga osvanuli su plakati s Radom Leskovcem, predsjednikom Partije podunavskih Srba. Rade, slučajno ili ne, pokazuje tri prsta uz popratni tekst: "On javno govori ono što vi mislite!".
- Šetajući gradom, ostao sam zapanjen plakatima srpskih političara, koji su ovim sramotnim činom odlučili oskvrnuti obilježavanje vukovarske tragedije. Nanio je toliko zla ovome gradu i ne staje u svojoj zamisli ismijavanja i omalovažavanja - kaže čitatelj iz Vukovara koji je fotografirao plakat. Plakati s Leskovcem osvanuli su po cijelom Vukovaru, a građani misle da Radina tri prsta na plakatu nisu slučajnost.
Rade Leskovac, bivši predsjednik Srpske radikalne stranke u  tzv. Krajini, '90-ih je u Kninu sjedio uz bok Martiću i Babiću kao kandidat za predsjednika tzv. Republike Srpske Krajine.
- Za Krajinu sam očekivao isto rješenje kao Albanci na Kosovu - rekao je Rade Petru Vlahovu u emisiji prije nekoliko godina. Na pitanje je li mu žao što se Krajina raspala, odgovorio je potvrdno.

Najčitaniji članci