Obavijesti

News

Komentari 12

Prva njuška GSS-a: ‘Ne mogu zamisliti život bez mog Draca’

Prva njuška GSS-a: ‘Ne mogu zamisliti život bez mog Draca’
2

Žena koja pati od demencije izgubila se u subotu popodne na Lošinju. U nedjelju oko 9 sati neozlijeđenu ju je pronašao trogodišnji belgijski ovčar Draco

VIDEO

Nestanak strane državljanke na Lošinju prijavljen je u subotu oko podneva. Žena koja pati od demencije odlutala je na nepregledan i neprohodan teren obrastao niskim grmljem i raslinjem.

Gorski spasitelji iz Lošinja odmah su izašli na teren, a uskoro im se pridružilo i 16 članova GSS-a iz Rijeke. U pomoć je stigao i helikopter HRZ-a sa spasiteljima iz HGSS stanice Split te su teren pretraživali iz zraka. No nisu uspjeli naći nestalu ženu. Nakon što je pao mrak obustavili su pretragu. U pomoć su pozvali još potražnih timova GSS-a i potragu nastavili u nedjelju u pet sati. Trogodišnji belgiski ovčar Draco je nešto prije devet sati u gustišu pronašao izgubljenu ženu. Bila je izmorena i iscrpljena, ali neozlijeđena. Do vozila Hitne prebacili su je na nosilima.

- Dracu sam dobio od kolege pročelnika komisije za potrage i lavine, koji mi ga je dao na poklon. Od tada smo nerazdvojni, gdje god idem ja ide i Draco, bilo da je to poslovan ili privatan put, u potrage ili na more. Svaki dan oko četiri do pet sati s njim radim kondicionalne te treninge socijalizacije. Sa mnom živi neprestano, jednostavno smo nerazdvojni, ali ako želite imati kvalitetnog potražnog psa, drugačije ni ne ide - ponosan je na svog ljubimca dugogodišnji član HGSS-a Kruno Stipetić. Dodaje kako je Draci ovo već treći pronalazak žive osobe u kratkoj dvogodišnjoj karijeri, te da se prvi pronalazak zbio dok je pas još bio nelicencirano štene.

- Prvi pronalazak zbio se u Ogulinu, a drugi put u Jasenku. Ma super je moj Draco. Otkad ga imam ne mogu zamisliti život bez njega - kaže Kruno.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...