Obavijesti

News

Komentari 16

Prvi na svijetu: 'U naš mobilni hostel stane 12 partijanera...'

Prvi na svijetu: 'U naš mobilni hostel stane 12 partijanera...'
10

Osječani Mihovil Grgurić (22) i Tin Vidović (24) osmislili su prvi hostel na kotačima na svijetu koji služi za smještaj na festivalima, sportskim događajima i sličnim manifestacijama

VIDEO

Upravo jer smo bili razočarani lošim iskustvima na glazbenim festivalima na koje smo išli, gdje nismo mogli naći smještaj, ili je on bio katastrofalan, došli smo na ideju da bi bilo dobro osmisliti mobilni hostel, rekao je Osječanin Tin Vidović (24).

Na ideju je došao zajedno s Mihovilom Grgurićem (22), a prije nekoliko dana u Osijek je pristigao prototip kućice koja je prvi mobilni hostel na svijetu takve vrste. Radi se o kućici nalik kamperu koja je 6,4 metara dugačka, ima 4 klimatizirane sobe sa smještajnim kapacitetom za odjeću, i služi za smještaj 12 ljudi. Mihovil i Tin zamislili su da ovakav hostel služi za smještaj na festivalima, sportskim događajima i sličnim manifestacijama.

- Kako obojica radimo u marketingu, ideju smo malo po malo razvijali, a najviše nam je u tome pomogao naš treći partner Ivan Malić iz Zagreba dipl.ing. na FER-u, a koji je sve naše ideje stavio na papir i nacrtao koncept. On je predložio da to bude ekstenzijski mehanizam koji se razvlači tako da kućica za transport ima jednu dimenziju, a kad se stacionira, razvuče se i ima drugu, veću dimenziju - tumači Tin dodajući kako je njihov biznis model za ovakav hostel zapravo iznajmljivanje. Za izgradnju prototipa trebalo im je 6 mjeseci. Dijelovi i materijali stizali su iz više europskih zemalja, a sve se izrađivali u osječkim tvrtkama. Prve reakcije na hostel su više nego pozitivne.

- Postavili smo ga na Pannonianu i svi su htjeli biti baš u njemu smješteni. Fora kod hostela je što se na lokaciju doprema na kamionu. Potom se u manje od minute, elektromotorom, razvlači iz dimenzija kutije u smještajnu dimenziju, i još pet minuta potrebno je da se svaka soba namjesti za spavanje. Sve je bazirano na iskoristivosti prostora, ali da u potpunosti zadovoljava osnovne ljudske potrebe - kaže Tin. Dodaje kako jedinica hostela nema toalet i kupaonicu, nego je on zamišljen kao odvojena jedinica koja će u nekom kampu služiti za pet pojedinačnih hostela.     

Izgledom podsjeća na kamper

Radi se o kućici nalik kamperu koja je 6,4 metara dugačka, a ima 4 klimatizirane sobe sa smještajnim kapacitetom za odjeću. Za izgradnju prototipa trebalo im je 6 mjeseci. Dijelovi i materijali stizali su iz više europskih zemalja, a sve se izrađivali u osječkim tvrtkama. Prve reakcije na hostel su pozitivne.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.