Obavijesti

News

Komentari 48

Prvi ove sezone: Češki vlak sa 400 turista stigao u Rijeku

Prvi ove sezone: Češki vlak sa 400 turista stigao u Rijeku

Prvi ovosezonski vlak češkog RegioJeta, koji vozi na relaciji Prag-Zagreb-Rijeka-Split i obrnuto, s oko 400 putnika, u subotu nešto prije 11 sati, stigao je u Rijeku

VIDEO

- U Rijeci i Hrvatskoj sam bio nebrojeno puta i uvijek se rado vraćam. Ovaj put dolazim turistički, imate predivnu prirodu i more pa ću malo planinariti, biciklirati i roniti na otoku Krku. Došao sam se odmoriti i malo maknuti iz Praga, gdje je situacija s koronom slična kao i kod vas - moramo nositi maske, škole su tek nedavno ponovo otvorene, puno ljudi je izgubilo posao... Volim ovaj kraj i ljude, a osim Sarajeva, imate najbolji burek u zemlji - kazao je češki turist, koji je za ulazak u Hrvatsku morao imati negativan test na koronu.

Među putnicima  češkog RegioJeta koji je danas oko 11 sati stigao u Rijeku je doputovala i hrvatska veleposlanica u Češkoj Ljiljana Pancirov te vlasnik i izvršni direktor RegioJet Radim Jančura. Uoči otvaranja druge sezone dolaska na Jadran, Jančura ističe kako je sretan nastavkom prošlogodišnje uspješnu suradnje suradnje, tj. kreiranja atraktivne i sigurne ponude za turiste koji putuju između Hrvatske, Češke, Slovačke i Mađarske.

- Zadovoljstvo nam je što je uz prosječnu popunjenost vlakova veću od 90 posto, cijeli projekt bio profitabilan - naglasio je.

Plenković: Moramo donositi odluke kojima nećemo ugroziti turističku sezonu ove godine
Plenković: Moramo donositi odluke kojima nećemo ugroziti turističku sezonu ove godine

Karte za relaciju Prag-Rijeka/Rijeka-Prag mogu se kupiti po cijeni od 19 eura za mjesto u vagonu sa sjedalima, odnosno od 31 euro u vagonu za spavanje, a za relaciju Prag-Split/Split-Prag od 35 do 42 eura. Putovati se može i na relaciji  Zagreb/Budimpešta te Zagreb-Rijeka/Split i obrnuto. 

Prodano već 30 tisuća karata

U cijenu karata, koje se, osim na blagajnama HŽPP-a u Zagrebu, Rijeci i Splitu,  mogu kupiti putem aplikacije RegioJet, uključene su dodatne usluge u vlaku (voda, kava, doručak, Wi-Fi) te prijevoz autobusima iz Ogulina, Gračaca, Rijeke i Splita do čak 56 drugih destinacija na jadranskoj obali.

Za ovu je sezonu već je ih je prodano više od 30.000 .

- Nastavak uspješne suradnje RegioJeta i HŽPP-a doprinijet će daljnjem pozicioniranju Češke i Hrvatske kao privlačnih, sigurnih i jednostavno dostupnih turističkih destinacija, a  već krajem svibnja otvaramo (od 28. svibnja do 30. rujna) novu sezona povezivanja Češke i Slovačke,  s ukupno 176 vlakova. U svibnju, lipnju i rujnu vlakovi će voziti tri puta tjedno u oba smjera, a u srpnju i kolovozu svakodnevno - ističu iz HŽ Putničkog prijevoza. 

Prvi turisti iz SAD-a u Hrvatskoj ove godine: 'Zagreb je divan, a hrana tek! Štrukli su savršeni!'
Prvi turisti iz SAD-a u Hrvatskoj ove godine: 'Zagreb je divan, a hrana tek! Štrukli su savršeni!'

Navedena željeznička linija biti će u funkciji do kraja rujna, a ove godine ona se dodatno proširila pa osim Rijeke RegioJet vlakovi idu i za Split, gdje se današnji vlak očekuje u 13.44h.

Lani, u godini kada je pandemija gotovo zaustavila sve turističke tokove, ova linija je uvedena 1. put i na Jadran je dovela 60.000 putnika

Naime, češki gosti lani su bili zaslužni za dobar dio turističkog prometa u Rijeci; po broju noćenja popeli su se na treće mjesto, odmah iza Njemačke i Italije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature