Obavijesti

News

Komentari 26

Prvi svjedoci obrane pričat će o ubijenoj Jasmini, kako je živjela dok je studirala u Zagrebu

Prvi svjedoci obrane pričat će o ubijenoj Jasmini, kako je živjela dok je studirala u Zagrebu
1

BITNO ZA POSTUPAK? Svjedokinje će govoriti o životu i navikama ubijene Jasmine Dominić tijekom njezina studija u Zagrebu. Njezino tijelo nađeno je lani u zamrzivaču

VIDEO

Danijela Herceg, Melita Sečan Hrastić i Tomislav Pintarić prvi su svjedoci obrane Smiljane Srnec koje je sudac Tomislav Brđanović odlučio pozvati na varaždinski sud kako bi pokušao saznati nešto više o životu i navikama ubijene Jasmine Dominić tijekom studija u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: Susjedi ne vjeruju Smiljani Srnec 

Pokretanje videa...

Smiljana Srnec_susjedi 01:14

Podsjetimo, Srnec terete da je u ljeto 2000. s pet ili šest udaraca tupotvrdim predmetom po glavi ubila sestru Jasminu (23), a zatim njezino tijelo sakrila u zamrzivač u obiteljskoj kući u Palovcu, gdje je ostalo dugih 19 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Herceg i Sečan Hrastić, koje bi trebale svjedočiti na raspravi u srijedu, Jasminine su prijateljice s Fakulteta političkih znanosti, a jedna od njih s ubijenom je išla i u Gimnaziju u Varaždinu. Ta prijateljica nije željela razgovarati s nama, dok je druga rekla da s Jasminom nije bila bliska, da se nisu družile i da ju je samo viđala na fakultetu, i to svega nekoliko puta.

Tvrdi da svjedok laže 

Što se tiče Pintarića, on je Palovčanin, poznanik Smiljanina supruga Ivana Srneca, ali i svjedoka Dražena Palfija, kojega Smiljana optužuje za laganje. Sva trojica su keramičari.

Njezin branitelj Krešimir Golubić želi dokazati da su Smiljana i Srnec prohodali tek krajem 2001. te da nikako nisu mogli s Palfijem putovati u Mađarsku u šoping na Uskrs 2001., kako je svjedočio na sudu. On je rekao da je Smiljana tad imala Jasminine dokumente, koje nije pokazala na granici jer su prošli bez kontrole. No Palfi je dajući iskaz u istrazi rekao da je taj događaj bio 2003.

Osim saslušanja troje svjedoka, sud će pribaviti i podatke je li, tko i kad kontaktirao društvo Santa Domenica radi odvoza škrinje, a vještacima je naložio da dopune psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje nakon što je Smiljana iznijela svoju obranu.

'Jako sam voljela svoju sestru' 

- Nisam kriva, nisam ubila sestru, ostala sam bez nje, jako mi je teško. Bile smo u jako dobrim odnosima, slagale smo se, puno smo si pomagale, voljela sam je i uvijek ću je voljeti. Tako volim i svoje roditelje i svoju obitelj, nikome od njih ne bih naštetila ili naudila na bilo koji način - kroz suze je govorila Smiljana. Spuštala je masku, uzdisala, brisala suze, jecala... Bila je nervozna i znojna. Imala je primjedbe na dio svjedoka, za koje je rekla da su vrlo malo ili nikako poznavali nju i njezinu sestru te njihov način života.

- Smatram da osobe koje imaju kriminalnu prošlost, koje su sklone različitim opijatima, alkoholičari, zlostavljači, ljudi koji su evidentirani zbog raznoraznih kaznenih djela ne mogu biti vjerodostojni svjedoci - rekla je, iako je i sama 2016. godine uvjetno kažnjena zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u