Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Prvo im zapalio kuću, a onda je uzeo sjekiru: Sve ću vas sasjeći

Horor u Jagnjedovcu kraj Koprivnice: Odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv 54-godišnjaka. On je u pritvoru, a u optužnici se traži produljenje zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Foto: Matija Gudlin/ePodravina.hr
7 komentara

Općinsko državno odvjetništvo iz Koprivnice je u ponedjeljak podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1964.) zbog počinjenja kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine izazivanjem požara i prijetnje.

Njega se optužnicom tereti da je u jutarnjim satima 1. ožujka ove godine u kući bračnog para Danijele i Marka Jokića iz Jagnjedovca pokraj Koprivnice, po podu i stvarima u sobi prolio benzin i držeći upaljač u ruci rekao da će sve ukućane zapaliti, a zatim otišao u podrum kuće u koji ga je oštećenik zaključao. No, Z. K. je sjekirom razvalio vrata i upaljačem zapalio proliveni benzin.

MLADI PAR OSTAO BEZ KUĆE Drama kraj Koprivnice: Htio ih zapaliti i zaklati zbog dugova?

U optužnici se navodi da „je izazvao požar koji se proširio na cijelu kuću i u kojem je izgorio kompletan inventar i osobne stvari, zbog čega su oštećenik i njegova supruga kroz prozor pobjegli iz kuće, dok je 54-godišnjak sa sjekirom u rukama krenuo za njima vičući da će ih ubiti i sasjeći im glave, ali ih nije sustigao”.

NAPADAČ U ISTRAŽNOM ZATVORU Sve im je izgorjelo: 'Goli smo i bosi, nemamo ni dokumente...'

Okrivljenik je u pritvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti. Naime, optuženi se nekih mjesec dana prije počinjenja kaznenog djela iselio iz kuće u Jagnjedovcu i preselio u Zagreb. Razlog preseljenja je navodno, „pucanje“ veze između majke Marka Jokića, koja živi u Austriji i okrivljenika.

'Mi smo na bolovanju, još čekamo dokumente'

Prema riječima Marka Jokića, još uvijek čekaju da im se izrade dokumenti jer su oni izgorjeli zajedno s kompletnom obućom i odjećom koju nisu uspjeli spasiti pred izbezumljenim napadačem.

ZAPALIO KUĆU I UZEO SJEKIRU Unuci (2) gledali dramu: 'Evo, ubij mene, ostavi njih na miru!'

- Mi smo na bolovanju i našli smo podstanarski smještaj u Koprivnici. Još uvijek čekamo na dokumente kao i na službenu procjenu banke o visini štete - kazao je u četvrtak Marko Jokić za 24sata.

Kuća je osigurana, jer su ju kupila na kredit, i vjerojatno bi osiguranje, kako smo dobili potvrdu iz odvjetničkih krugova, trebalo priznati štetu, jer je ona nastala kaznenim djelom.  

 

Možda vas zanima i ovo:
Message