Obavijesti

News

Komentari 0

Prvu večer 6. Međunarodnog kongresa okrunila priznanja mladim poljoprivrednicima

Prvu večer 6. Međunarodnog kongresa okrunila priznanja mladim poljoprivrednicima
3

Bogat program Kongresa nastavlja se tijekom četvrtka i petka kad će priznati međunarodni stručnjaci održati živopisna predavanja i panele te interaktivne radionice

VIDEO

U svečanoj atmosferi i predivnoj kulisi dvorane Grand Dalmatia u hotelu Le Meridien Lav svečano je otvoren 6. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu. Ceremoniju otvaranja uveličali su brojni hrvatski i međunarodni gosti iz svijeta ruralnog turizma i javnog života Lijepe naše.

Šesti Međunarodni kongres o ruralnom turizmu okupit će u Podstrani više od 300 sudionika
Šesti Međunarodni kongres o ruralnom turizmu okupit će u Podstrani više od 300 sudionika

Više od 300 uzvanika iz 28 zemalja stiglo je u Splitsko-dalmatinsku županiju, odnosno u Podstranu kako bi nazočili ovom jedinstvenom događaju. Među cijenjenim gostima bili su: Marija Vučković (ministrica poljoprivrede u Vladi RH i izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića), Danica Baričević (saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića), Dubravka Šuica (potpredsjednica Europske komisije), Sunčana Glavak zastupnica u Europskom parlamentu, Blaženko Boban (župan Splitsko – dalmatinske županije), Igor Fazekaš (član Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. - Zlatni sponzor Kongresa), Tonči Glavina (državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta), Frano Matušić (državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova), cijenjene Ambasadorice i Ambasadori te izaslanice i izaslanici hrvatskih županija, organizatora, pokrovitelja i partnera kongresa.

U ime organizatora, prisutnima se obratila Dijana Katica, predsjednica Organizacijskog odbora Kongresa:

- Uz lijepu dobrodošlicu koju želim svima koji su na bilo koji način dio ovoga Kongresa, čast mi je i zadovoljstvo što smo se ponovno okupili povodom još jednog Kongresa. Potrudili smo se organizirati brojne atraktivne sadržaje kako bismo ponovno pomaknuli već visoko postavljene granice ruralnog turizma. Hrvatska je turistička zemlja s impresivnim brojkama, a uz ruralna područja koja se razvijaju uzlaznom putanjom, više ne govorimo o turističkim mjesecima, već o turističkoj godini. U skladu sa sloganom ovogodišnjeg Kongresa, želimo da ruralni turizam bude održiv, digitalan i uključiv. Želim svima da ponesu predivna sjećanja koja će zaključati u svoju riznicu sjećanja.

Večer je okrunila dodjela priznanja za najbolje mlade poljoprivrednike 2024., izbor u organizaciji hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu i ambasadorice ovog projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP), Sunčane Glavak i Jutarnjeg lista. Pobjedu je odnio OPG Dario Pocedulić iz Gornjeg Kućana pokraj Varaždina:

- Iznimno nam je velika čast što smo uopće sudjelovali na ovom izboru i nadamo se da ćemo dostojno predstaviti Hrvatsku na europskom izboru ove godine. Počeli smo sa šest hektara na posjedu, prošle godine smo prijavili 95, a ove godine imamo namjeru prijaviti oko 120 hektara od kojih 80 posto sijemo i prerađujemo heljdu. Bavimo se isključivo poljoprivredom - istaknula je Tamara Pocedulić, supruga pobjednika Darija Pocedulića.

Bogat program Kongresa nastavlja se tijekom četvrtka i petka kad će priznati međunarodni stručnjaci održati živopisna predavanja i panele te interaktivne radionice. Izložbeni prostor za autentične, ali i inovativne proizvode imat će i brojne Turističke zajednice te druge organizacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa
Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH