Obavijesti

News

Komentari 2

Psi kao djeca: 'Kad ih ostavite same pokazuju veliku hrabrost'

Psi kao djeca: 'Kad ih ostavite same pokazuju veliku hrabrost'
6

Vlasnica prvog vrtića za pse Sanja Jergović govori nam o tome kako se psi odlično slažu bez obzira na ograničen prostor. Promijenili su svoje ponašanje na bolje, a vlasnici su oduševljeni

VIDEO

Fascinantno je kako pas promijeni ponašanje kada nije u blizini svojih vlasnika. Postanu druželjubivi i više ne plaču. Tomu svjedočimo svaki dan, rekla je Maja Hozjan, teta u prvom vrtiću za pse u Zagrebu.

Vlasnica Sanja Jergović (43), vrtić Xena koji se proteže na otprilike 400 kvadrata metara, otvorila je na zagrebačkom Velesajmu prije nešto više od mjesec dana. Nakratko ih je posjetio i Milan Bandić sa svojim psom Rudijem, ali Rudi nije ostao na čuvanju.

Vesela atmosfera

- Ide nam odlično. Svaki dan imamo oko 10 pasa na čuvanju. Svi se odlično slažu bez obzira što između njih ima razlika - rekla nam je Sanja.

Govori kako vlasnici prepoznaju njihovu uslugu kao dobru stvar. 

-  Psi se vrate kući izmoreni i izigrani. Ne laju, nisu nervozni i riješe se stresa - priča Sanja. Dodaje kako se u njihovoj ustanovi socijaliziraju od malih nogu što njihovim vlasnicima bitno olakšava odgoj.

Važno im je da svaki pas ima rezerviran termin, a cijena je 40 kuna za do pet sati brige. Također, prije boravka u njihovom vrtiću svaki pas ima pravo na par besplatnih sati kako bi ga što bolje upoznali s novom okolinom. Planiraju suradnju s azilima na način da svakom vlasniku udomljenog psa poklone popuste u vrtiću.

'Bojim se da se neće sprijateljiti s drugim psima'

Susreću se s brojnim predrasudama jer su ljudi u strahu ostaviti svog psa u tuđim rukama. 

Imamo gospođu sa starijom kujicom. Kujica nikada nije imala kontakt s drugim psima. Boji se. Ili je doma ili s gazdama u šetnji. Zamolili smo ju da ode na kavu da vidimo kako reagirati bez njenog prisustva. Ona je bila drugi pas. Počela je njuškati druge pse i normalno se ponašati - prepričava nam Maja.  

Trenutno su u vrtiću tri psa, mješanac srednje veličine, dalmatiner i vesti terijer Bo. Trče po dvorištu kao ludi, a omiljena im igra 'jurcanje' za crvenom lopticom.

Bo je jedva dočekao svoju vlasnicu Anu koja kaže kako je jako zadovoljna promjenom njegovog ponašanja.

- Draže mi je da se druži u vrtiću dok sam na poslu nego da je doma sam i radi nered. Ovako sam mirnija – rekla je Ana. U vrtiću je tri puta tjedno, a doma se, kaže, vraća veseliji.

Kada je vrijeme nepogodno, psi se sele tri specijalizirane sobe s igračkama i udobnim krevetićima. Manje pasmine se odmaraju na jastuku, a oni veći poput doge i rotvajlera imaju svoje pseće madrace.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"