Obavijesti

News

Komentari 83

Pucao iz ilegalnog pištolja 2015. u dvorištu, policiji odbili nalog za pretragu automobila i kuće

Pucao iz ilegalnog pištolja 2015. u dvorištu, policiji odbili nalog za pretragu automobila  i kuće

O Mihaelu Kovačiću, stečajnom sucu zagrebačkog Trgovačkog suda, pisalo se 2015. godine. Tada je pucao u dvorištu vikendice iz pištolja za koji je rekao da mu je netko iz viđenja dao na provjeru

VIDEO

U velikoj akciji USKOK-a, PNUSKOK-a i policije u srijedu je uhićeno više ljudi. USKOK je objavio da je akcija rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.

Zagreb: U akciji USKOK-a uhićen stečajni sudac Trgovačkog suda
Zagreb: U akciji USKOK-a uhićen stečajni sudac Trgovačkog suda

Tko je Mihael Kovačić?

Među uhićenima je i stečajni sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mihael Kovačić zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima.

O sucu Kovačiću se već pisalo 2015. godine kad ga je policija kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prekršajno zbog pucanja u dvorištu njegove vikendice.

Policija je tog petka 2015. dobila dojavu o pucnjavi u naseljenom mjestu. Zaustavili su suca Kovačića koji je odlazio iz svoje vikendice. Priznao je policajcima da je pucao i predao im je dva pištolja HS 2000 koje je imao kod sebe.

Jedan od njih imao je ilegalno. Večernji list tada je pisao da je dežurni sudac istrage Županijskog suda u Sisku, odbio je policiji izdati nalog za pretragu Kovačićeve vikendice, automobila i stana pa nije bilo poznato je li imao još oružja.

Kovačić je strastveni lovac i istoga je dana predao policiji još četiri puške, revolver i streljivo registrirano na njegovo ime.

Rekao je da je pucao, ali na sigurnom mjestu.

- Upucavao sam oružje, to je lovačka praksa. Moja vikendica je udaljena 300 metara od najbližih kuća. Predao sam policiji oružje, među njima i pištolj koji sam taj dan dobio od poznanika na provjeru. Znanac iz viđenja kojem ne znam ime, ponudio mi je pištolj za kupnju tog jutra u kafiću. Išao sam ga isprobati - rekao je tada sudac Kovačić.

'Predao sam oružje dragovoljno'

Malo mu je to, kako kaže, bilo sumnjivo.

- Previše slučajno da mi netko da pištolj na provjeru i da me isti dan uhapse. Radim u predstečajnim nagodbama u nekim slučajevima suca Kolakušića, sve je to osjetljivo - rekao je.

Policija: To se ne računa kao dragovoljno

No policija ga je demantirala.

- U trenutku kad počne postupanje policije, dobrovoljna predaja oružja više se ne shvaća kao predaja oružja u sklopu akcije 'Manje oružja, manje tragedije' - bio je odgovor policije.
U takvim se slučajevima gotovo uvijek pretražuju objekti i vozila, za što sudac ispoštuje zahtjev policajca za nalogom za pretragu. U slučaju suca Kovačića, koji je uzeo pištolj od nekoga kojem ne zna ime pa ga je išao isprobavati, sudac nije odobrio nalog za pretragu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"