News

Komentari 31

Pucnjava u sinagogi u SAD-u: Osmero mrtvih, više ranjenih

Pucnjava u sinagogi u SAD-u:  Osmero mrtvih, više ranjenih

Jedan od svjedoka je vidio da je jedan muškarac ušao u zgradu. Policija se nalazi na terenu i blokirala je područje.Napadač je upao u sinagogou usred molitve kad je hram bio pun vjernika

U američkom Pittsburghu napadač je ušao u sinagogu na aveniji Wilkins i počeo pucati. Jedan od svjedoka je vidio da je jedan muškarac ušao u zgradu. Policija se nalazi na terenu i blokirala je područje, javlja Mirror te je građane zamolila da ga izbjegavaju. Ubijeno je osmero ljudi, a više je ozlijeđenih, javlja CBS Pittsburgh.

Osumnjičen je muškarac bijelac, predao se policiji, a kako javlja CBS bio je ozlijeđen i puzao je.

Tijekom napada je navodno vikao: 'Svi Židovi moraju umrijeti'.

Policija je ušla u vatreni sukob s napadačem i Mirror javlja kako su trojica policajaca ozlijeđena. Napadač je upao u sinagogu usred molitve kad je hram bio pun vjernika.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da prati situaciju u subotu ujutro u Pittsburghu gdje se čini da je bilo "više žrtava", piše Reuters. 

Guverner Tom Wolf održao je konferenciju za medije na kojoj je rekao: "Pucnjava u Pittsburghu je tragedija. Razgovarao sam s lokalnim vlastima i svojom administracijom. Policija će učiniti sve da pomogne zaustaviti ovakva djela. Besmisleno nasilje poput ovog, nisu ono što mi jesmo kao Amerikanci. Moje misli su usmjerene ka žrtvama i njihovim obiteljima. Želim osigurati da policajci imaju sva sredstva potrebna kako bi proveli pravdu". 

- Govorili smo 'ovaj put je previše' već previše puta. Oružje stvara opasnost među našim građanima. Moramo se udružiti i uzeti stvar u svoje ruke kako bi spriječili ovakve događaje u budućnosti. Ne smijemo prihvatiti nasilje kao nešto normalno - rekao je.
 

Najčitaniji članci