News

Komentari 0

Pucnjava zbog nevjeste: Policija ga sumnjiči za pokušaj ubojstva

Pucnjava zbog nevjeste: Policija ga sumnjiči za pokušaj ubojstva

Zagrebačka policija je nakon istrage pucnjave u Dugavama izvijestila da 49-godišnjaka sumnjiče za pokušaj ubojstva. Muškarac (31) lakše je ozlijeđen

Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje na pokušaj ubojstva. Naime, to je rezultat obiteljske svađe koja je rezultirala pucnjavom koja se čula u zagrebačkim Dugavama u utorak oko 22.40 sati.  

POGLEDAJTE VIDEO: Pucnjava u Dugavama

U Novom Zagrebu je 31-godišnjak došao pred zgradu i bacio kamen u prozor jednog stana. Potom je iz zgrade drugi muškarac (49) u njegovom smjeru ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja, pri čemu je 31-godišnjaka lakše ozlijedio.

Nakon kriminalističkog istraživanja posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Kako smo neslužbeno doznali, obitelj je došla sa snahom njezinu ocu, valjda su odlučili raskinuti brak, na što je mladenkina obitelj burno reagirala jer očito misle da im je tako u njihovoj zajednici ukaljana čast. Kako su nam rekli sugovornici iz kvarta, s tom obitelji je znalo i prije biti problema, i galame su bile česte, a nerijetko je bilo i tučnjava.

'Dogovoreni brak je velika nesreća'

- Među nekim ljudima u toj zajednici, nažalost, postoje dogovoreni brakovi. I te brakove ugovaraju sami roditelji a da se mladi ne upoznaju i ne vide. Uz to, postoji običaj davanja miraza mladenkinoj obitelji s kojim mlada kupuje stvari za sebe kako bi spremna ušla u takav brak - rekla nam je Anka Dalipovski, predsjednica Centra za provedbu integracije Roma u RH i EU.

- Čast je među Romima vrlo osjetljiva, ali i subjektivna stvar. Oko braka uvijek su svi oprezni. Naime, među određenim dijelom našeg društva postoji provjera nevinosti mlade s famoznom ‘krvavom plahtom’, koju provjeravaju svekrva i mladenkina mama. Kako se kolokvijalno kaže, mlada mora biti ‘čista’. I ako dođe do suprotnog, to je za neke velika sramota, pogotovo za obitelj mladoženje. Nažalost, mladenke za koje se misli da su nevine, a na kraju ispadne suprotno, više nemaju mjesta u društvu i stigmatizirane su. Često se moraju udati za muškarce koji su već bili oženjeni. Ovakvi običaji su opstali u velikom postotku, ali ohrabrujuće je što je u velikim gradovima vrlo malo dogovorenih brakova jer su djevojke obrazovanije - pojasnila je Dalipovski.

Najčitaniji članci