Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pula: Trojicu dilera osudili na osam, sedam i tri god.

Tri Puljanina Uskok je teretio da su od listopada 2006. do veljače 2007. godine prošvercali osam kilograma heroina, koji su potom prodavali

Nel Pavletić
Foto: Nel Pavletić
0 komentara

Na riječkom Županijskom sudu izrečena je presuda Momčilu Vujačiću (51), Valteru Macanu (58) i Williamu Macanu (30) zbog zlouporabe droge. Momčilo Vujačić nepravomoćno je osuđen na osam godina zatvora, Valter Macan na sedam, dok je William Macan dobio tri godine zatvora. Svima će u kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, od ožujka 2007. godine. Vujačiću i Valteru Macanu je zbog visine kazne produljen pritvor. Njih su dvojica zbog droge već bili osuđivani u Italiji. William Macan pušten je na slobodu do pravomoćnosti presude.
Podsjetimo, trojicu Puljana Uskok je teretio da su od listopada 2006. do veljače 2007. godine prošvercali osam kilograma heroina, koji su potom prodavali. Vujačić je kontaktirao s kupcima te u dogovoru s Valterom Macanom određivao mjesto primopredaje, cijenu i način plaćanja. Uoči isporuke kontaktirali bi Wiliama Macana, koji je u svojoj kući držao spakirani heroin. Trojka je uhićena u Puli, neposredno prije nego što je od prikrivenog istražitelja trebala primiti 18.000 eura za prodani heroin. Tad je kod njih zaplijenjeno oko 1,4 kg heroina.
Kilogram heroina zaplijenjen je u dva simulirana otkupa prikrivenom istražitelju, a 312 grama heroina pronađeno je pretragom dva vozila, sedam stanova i drugih prostora kojima se trojka koristila.

Možda vas zanima i ovo:
Message