News

Komentari 22

Puljak i Ivošević dali ostavke: 'Nismo htjeli većinu u Gradskom vijeću sklapati u kafićima...'

Puljak i Ivošević dali ostavke: 'Nismo htjeli većinu u Gradskom vijeću sklapati u kafićima...'

Živjeti za Split, a ne od Splita, to je moto kojim želimo pobijediti - kazao je Puljak koji je podnio ostavku sa svim svojim zamjenicima

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević podnose ostavke na dužnost. Protokolirali su u pisarnici, a potom se obratili javnosti.

PRATITE UŽIVO:

- Biti za Split, a ne od Splita, naš je moto i nadam se da će to biti bez političkih opstrukcija nakon što nam građani ponovno daju povjerenje -  rekao je Puljak.

Ostavku je podnio i zamjenik Antonio Kuzmanić.

Dodaje kako nisu htjeli biti taoci političkih proces i problema u Gradskom vijeću te su odlučili dati građanima da odluče.

- Mi nismo htjeli dogovore sklapati u kafićima. Radije ćemo izgubiti na izborima nego se na takav način odnositi prema javnom novcu i građanima grada Splita. Danas je ostavku podnio i Antonio Kuzmanić, znajući da smoo u pravu kada smo tvrdili da on može ostati kao zamjenik voditi grad  i danas znamo da smo u pravu, ali nismo htjeli da izborni proces diskutiramo beskonačno o raznim pravnim smicalicama s HDZ-om - kaže.

- Od ostalih vijećnika očekujem ono što su obećavali, prvenstveno od HDZ-a, a to je da i oni podnesu opstavke na sljedećoj sjednici - kaže.

- U ponedjeljak će biti novi dan kada ćemo se svi mi vratiti svojim poslovima i životima, ja ću se vratiti svojem poslu znanstvenika na fakultetu. Tražit ćemo podršku građana Splita da nastavimo ono što smo počeli - kaže.

Izbori bi se trebali održati u isto vrijeme kad i kotarski.

- Uvijek postoji prvi put i ja sam uvjeren da će ovo biti prvi put da jedan gradonačelnik ponovno osovji povjerenje svojih birača. Mi se građana ne bojimo i uvjeren sam da će nam dati povjerenje - kaže.

- Sljedeća procedura je da naše službe obavijeste Ministarstvo i Vladu da su gradonačelnik i zamjenici podnijeliostavke, imaju osam dana za to i nakon toga Vlada imenuje povjerenika - rekao je.

- Ono što je nama na srcu je to da se mi isključivo fokusiramo na interes grada Splita. Meni u životu nikad nije žao radi onog što se dogodilo jer to ostavljamo iza sebe u prošlosti i fokusiramo se isključivo na budućnost - nastavlja.

- Mi od građana tražimo mišeljenje je li ovaj smjer koji smo zacrtali, ono što zaista žele - rekao je.

Kako je danas bilo otići iz ureda?

- Ljudski je to bilo ipak teško. Jutros smo imali kolegij, ja se zahvaljujem svim suradnicima, ovo su za nas bila zanimljiva vremena, to su bile nove stvari koje smo radili. Ja sam promijenio mišljenje o javnoj upravi na bolje - rekao je.

Zaključio je i da se sa svima njima vidi ponovo za tri mjeseca kada će ponovno doći na vlast.