Obavijesti

News

Komentari 0

Puljak: Sudbina Spaladiuma u rukama stečajne upraviteljice

Puljak: Sudbina Spaladiuma u rukama stečajne upraviteljice

Na sjednici Gradskog vijeća 15. rujna Puljak je izvijestio kako tvrtka Sportski grad - Tvrtka posebnih namjena (TPN) Gradu za komunalije duguje 23 milijuna kuna

VIDEO

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak poručio je u utorak stečajnoj upraviteljici tvrtke Sportski grad - TPN, koja upravlja Spaladium arenom, Nataliji Mladineo da je sudbina te arene u njezinim rukama i u rukama vjerovnika, a ponovio je da je Grad zbog duga morao pokrenuti ovrhu nad tom tvrtkom.

Na novinarsko pitanje "puca li Grad sebi u koljena" tražeći naplatu komunalija, a ta tvrtka nema novca, Puljak je u ponovio kako o sudbini Spaladium arene odlučuju stečajna upraviteljica i vjerovnici u stečaju te da Grad Split ne može o tomu odlučivati jer nije vjerovnik u stečajnom postupku.

Puljak: 'Grad Split ne može Spaladium areni oprostiti 23 milijuna kuna duga'
Puljak: 'Grad Split ne može Spaladium areni oprostiti 23 milijuna kuna duga'

Puljak je na novinarska pitanja odgovarao nakon završne konferenciji u povodu isporuke 47 autobusa za Promet d.o.o

Na pitanje je li cijena od 250.000 kuna na mjesec za komunalije Gradu Splitu previsoka za TPN, Puljak je odgovorio kako je o takvoj komunaliji "odlučeno prema pravilima" te da bi Grad - kad bi pogodovao njima nižom cijenom - morao pogodovati i drugima.

"Sudbina Spaladium arene je rukama stečajne upraviteljice i vjerovnika u stečaju i oni će na Skupštini vjerovnika 28. listopada ove godine donijeti odluku hoće li Spaladium arena nastaviti poslovanje ili ne, a Grad Split o tomu ne može niti smije odlučivati. Grad Split nije iznad zakona i ne može odlučivati jer nije vjerovnik, a TPN je privatna tvrtka, i to je isključivo njihova odluka", rekao je Puljak.

Na sjednici Gradskog vijeća 15. rujna Puljak je izvijestio kako tvrtka Sportski grad - Tvrtka posebnih namjena (TPN) Gradu za komunalije duguje 23 milijuna kuna. Zbog tog duga, Grad je u svibnju ove godine pokrenuo ovrhu protiv te tvrtke koja upravlja Spaladium arenom. Općinski sud u Splitu u lipnju je odgodio ovrhu nad tom tvrtkom kako bi se krajem kolovoza u Spaladium areni moglo održati Europsko vaterpolsko prvenstvo.

Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo zamjera sadašnjoj gradskoj vlasti u Splitu što se nije držala usmenog dogovora nakon pokretanja stečajnog postupka 2014. da se "za dug po komunalnoj naknadi neće pokretati ovršna naplata".

"Valjda ćemo se držati Zakona, a ne usmenih dogovora", uzvratio je danas gradonačelnik Puljak.

Stečajna upraviteljica Mladineo je u izjavi za Hinu rekla kako je Grad Split bio upoznat s usmenim dogovorom da se za dug po komunalnoj naknadi neće pokretati ovršna naplata, "a sve kako bi stečajni dužnik nastavio raditi, održavati Spaladium arenu i time omogućiti da ona bude na raspolaganju građanima".

Ona je također ustvrdila da je Grad Split bio upoznat s prijedlogom Županijskoga državnog odvjetništva da se - ako se pojedini neplaćeni računi za komunalnu naknadu približe rokovima zastare - sa stečajnim dužnikom potpiše sporazum u kojem bi se on odrekao prigovora zastare, a sve dospjele obveze naplatile bi se nakon unovčenja imovine stečajnog dužnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...