Obavijesti

News

Komentari 172

Plenković: Puljašić je podnio ostavku u Saboru. Nismo mogli znati za to, bez obzira na radare

Plenković: Puljašić je podnio ostavku u Saboru. Nismo mogli znati za to, bez obzira na radare

Na pitanje zašto su Puljašića stavili na liste kad je imao optužnice, Plenković je rekao da je Željko Glavić odustao od kandidature i da su htjeli imati nekog iz Požege. Ne možemo svaki put pogoditi, dodao je

VIDEO

Požegu već danima trese afera s namještanjem poslova u kojoj su glavni akteri gradonačelnik Darko Puljašić i njegov zamjenik Mario Pilon, a kako je potvrdio i premijer Andrej Plenković u izjavi nakon sjednice Vlade, Darko Puljašić je podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika.

POGLEDAJTE VIDEO

Upitan misli li da Vladu više demontira gradonačelnik Požege od medija, Plenković je istaknuo kako je on danas podnio ostavku u Saboru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I to nakon što sam se ja upoznao sa svim ovim novim elementima o kojima, nažalost, nismo imali saznanja, bez obzira na jako istančane radare tko što radi. Ovako nešto ne možete znati ako vam netko ne kaže. Mi podržavamo sve nadležne institucije da do kraja to rasvijetle, onaj tko je odgovoran neka odgovara - poručio je.

Hoće li biti isključen iz stranke, upitali su ga novinari, a Plenković je rekao kako je to u nadležnosti županijske organizacije. 

Na pitanje zašto ga je stavio na listu za Sabor ako je već imao neke optužbe, premijer, ali i predsjednik HDZ-a istaknuo je da je to napravio zato što je na dan kad su se sastavljale liste predsjednik županijske organizacije, Željko Glavić, iz nekih svojih razloga odustao od kandidature.

- I u toj situaciji smo htjeli imati pokrivenu i Požegu, kao središte županije, pa je kandidat bio Puljašić. Ne možemo svaki put pogoditi, možemo i grešku priznati ako treba, to je veliki iskorak - rekao je.
- Mi nismo mogli znati za te događaje, bez obzira na istančane radare. Podržavamo sve nadležne institucije da to sve rasvijetle. Onaj tko je odgovoran, neka odgovara - rekao je

Puljašić nije zamrznuo mandat, nego ga se trajno odrekao i više neće biti saborski zastupnik. Također saznajemo i da je vrlo vjerojatno da će biti raspušten gradski odbor u Požegi!

Katičić već jučer bio u Požegi

Kako je objavio Telegram, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić jučer je došao u Požegu na sastanak s Glavićem. 

Afera trese Požegu: 'Nanijeli su veliku štetu i ponovno pokazali kako se igra u njihovom kolu'
Afera trese Požegu: 'Nanijeli su veliku štetu i ponovno pokazali kako se igra u njihovom kolu'

- Vezano uz vaš upit, očekujemo da nadležne institucije provedu sve potrebne radnje i utvrde relevantne činjenice. Nadležna županijska organizacija HDZ-a Požeško-slavonske županije obavijestit će vas i očitovati se o daljnjim potezima, nakon što se ispitaju sve okolnosti i činjenice ovog slučaja - rekli su sinoć iz Vlade za Telegram o cijelom slučaju.

Puljašić: Nisam ništa namještao

Nisam nikome ništa namještao, nego se uvijek govorilo da se pomogne da rade lokalne tvrtke. Nikad nisam rekao da ne mogu dobiti posao oni koji ne daju sponzorstva i donacije.

Novi transkript muljaže: 'Gazda grada je Puljašić, radit ćeš kako ti kaže. I sutra se učlani u HDZ!'
Novi transkript muljaže: 'Gazda grada je Puljašić, radit ćeš kako ti kaže.  I sutra se učlani u HDZ!'

Rekao nam je to u utorak gradonačelnik Požege i saborski zastupnik HDZ-a Darko Puljašić kad smo ga zvali za komentar tajnih snimki koje smo objavili. No tajne snimke koje smo slušali i koje traju više od dva sata jasno pokazuje da ne govori istinu. Dapače, Puljašić osobno obrazlaže direktoru Komunalca, Josipu Vitezu, zašto neke tvrtke ne mogu raditi s Gradom, a druge mogu. Puljašić ističe da on ne traži ništa za sebe, ali traži pomoć za nogometni klub ili lokalni tamburaški Aurea Fest. Ukratko, ako hoćeš raditi s Gradom, trebaš davati novac za sponzorstva i donacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a