Obavijesti

News

Komentari 23

Puljić na polnoćki: Božić je utjeha i nada za sve koji pate

Puljić na polnoćki: Božić je utjeha i nada za sve koji pate
1

Vinko Puljić kazao je u petak kako nas blagdan Božića podsjeća da u teškim vremenima utjeha vjere i pouzdanje u božju ljubav imaju posebni značaj

VIDEO

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić kazao je u petak  kako nas blagdan Božića podsjeća da u teškim vremenima utjeha vjere i pouzdanje u božju ljubav imaju posebni značaj jer nas vraćaju istinskim životnim vrijednostima. 

Predvodeći misu polnoćku u sarajevskoj prvostolnici katedrali Srca Isusova kardinal Puljić je u propovjedi kazao kako bi Marija i Josip u potrazi za mjestom na kojemu će se roditi Isus u današnjem vremenu bili suočeni s teškim kušnjama te bi svjedočili brojnim patnjama i nedaćama. Kazao je kako od toga nikakva iznimka nije ni današnja Bosna i Hercegovina.

"Ako pođete u BiH znajte da su na granici napravili takvu gužvu da ljudima ogade dolazak, nemojte ići u tvornice jer tamo ljude ne plaćaju, ne računajte na posao ako niste u nekoj političkoj stranci", rekao bi vrhbosanski nadbiskup današnjoj Mariji i Josipu ilustrirajući kako danas izgleda njegova domovina.

Utjehu u njoj, kazao je kardinal Puljić, danas i te kako trebaju najslabiji poput djece koja trpe, staraca koji su napušteni, radnika koji su izgubili posao ili beznadno čekaju plaću, bolesnih koji se nemaju čime liječiti i koje nema tko utješiti.

Božju milost, poruka je kardinala Puljića, zaslužuju svi koji pate pa tako i oni koji su počinili teška nedjela ukoliko se zbog njih pokaju.

"Pođite i onima koji su okrvavili svoje ruke i sada pate ili bježe od svoje patnje", kazao je kardinal Puljić dodajući kako i takvima treba pružiti priliku da okaju svoj zločin

"Isuse, rodi se noćas i u našim srcima. Trebaju te ljudi koji hodaju ovom zemljom i vape za mirom", kazao je kardinal Puljić.

Kristov put preporučio je kao "lađu spasa" koja preuzima na sebe ljudske grijehe i ljudima pomaže a tako nađu mir u srcu. Dodao je kako se Božić ne smije svesti tek na okićene borove i sjaj ukrasa jer je to blagdan potrage za božjom ljubavi.

"Božićno dijete izvor je naše radosti, a u ovoj godini milosrđa božićno bi raspoloženje trebalo pomoći da raspoznamo kako smo svi božja bića", kazao je u propovjedi kardinal Puljić pozvavši sve vjernike da se odreknu sebičnosti i pohlepe i tako otvore svoja srca božjem milosrđu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..