Obavijesti

News

Komentari 4

Pulski Aquarium brine se o našem podmorju: Čuvaju periske, pomažu životinjama...

Pulski Aquarium brine se o našem podmorju: Čuvaju periske, pomažu životinjama...
7

U pulskom Aquariumu djelatnici se svakog dana brinu o dvjestotinjak morskih životinja, od kojih svaka zahtijeva posebnu skrb i njegu

VIDEO

Koralji, meduze, morski konjici, morski psi, ugrožene periske, ozlijeđene kornjače, kajmani..., samo su neke od vrsta koje izgledom i karakterom privlače pozornost posjetitelja pulskog Aquariuma.

- Trenutno se aktivno brinemo o dvadesetak juvenilnih te dvije odrasle periske, koje dobro reagiraju. Za periske i dalje ima nade, a cilj je da se oporave, narastu i da se, kad se za to ostvare uvjeti, vrate u svoje prirodno stanište. O periskama se, uz mene, brine Matea Stankić, ali i drugi djelatnici - kazala je biologinja Aleksandra Bel Dajković.

Kada doista treba hitno pomoći životinji, nerijetko ostaju i izvan radnog vremena. U Aquariumu su trenutno na oporavku i tri morske kornjače. Uz najvećeg, Luku Amadea, teškog 60 kilograma, tu su kornjača Viktorija, teška oko kilogram, i najmanji Koko. S početnih 85 grama sad je došao na pola kilograma.

Kroz Centar je do sada prošlo više od 170 morskih kornjača, koje su se uspješno oporavile od raznih ozljeda i zdravstvenih poteškoća te su puštene u morske dubine. Aquarium se može pohvaliti i s devet vrsta morskih pasa, a utočište su u njemu pronašli i veliki i mali kajmani.

- Od travnja su s nama i dva velika te sedam malih kajmana, koje smo prozvali ‘sedam patuljaka’. Stalno radimo na dobrobiti životinja, a naši djelatnici često prolaze edukacije hranjenja i njege kako bi bili što spremniji u mnogim izazovima - kazali su djelatnici.

Neobičnom ljepotom pažnju privlače i meduze, razne jadranske ribe, tropske vrste te po mnogima najljepši morski konjici. Tijekom ljubavnog plesa prilikom parenja drže se za repove, plivaju njuškom uz njušku pritom mijenjajući boje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...