Obavijesti

News

Komentari 11

Pulski srednjoškolac donirao je svoju stipendiju: 'Njima najviše treba, isto se žele školovati'

Pulski srednjoškolac donirao je svoju stipendiju: 'Njima najviše treba, isto se žele školovati'

Srednjoškolac koji je dobio stipendiju, nije ju potrošio za svoje potrebe, već je donirao onima kojima je, kaže, potrebnija, a to su štićenici Doma Ruža Petrović.

VIDEO

Akcija 'Zlatna ribica' dodijelila je jednokratne stipendije pulskim srednjoškolcima slabijeg imovinskog stanja, koji će uskoro na studij, a jedan od stipendista svoju stipendiju odlučio je donirati nekome drugome, piše HRT.

Srednjoškolac koji je dobio stipendiju, nije ju potrošio za svoje potrebe, već je donirao onima kojima je, kaže, potrebnija, a to su bili štićenici Doma Ruža Petrović.

Učenik je odlučio ostati anoniman. 

- Zato što njima najviše treba, oni se žele isto školovati kao i mi koji imamo uvjete, žele ići na fakultet, žele u srednju školu, a možda nemaju novaca za to, pa ovo je neki mali dio koji može barem jednoj osobi pomoći - poručio je.

- Iznos je 500 eura, što je jedan lijepi iznos i nekako smo se dogovorili da bi to usmjerili prema našoj studentici, našoj korisnici koja nam studira na drugoj godini u Zadru. Od mlade osobe opet prema mladoj osobi, mislim da je to baš dobro usmjerena donacija - rekla je Davorka Belošević, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović, Pula.


Akciju je pokrenuo izvanredni profesor Sveučilišta Jurja Dobrile, Sven Maričić. Dosad su dodijelili 14 stipendija za učenike te šest stipendija za korištenje laboratorija za automatizaciju robotike koje je rovinjskoj Srednjoj školi Zvane Črnja dodijelio Tehnički fakultet Pula.

- Evo, danas smo svjedočili i 21. stipendiji. Mislim da je to jedna od najvećih božićnih želja koja se realizirala, rekao je Maričić za HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe