Obavijesti

News

Komentari 60

Pupovac u sukobu interesa? Primao je lovu koju nije smio

Pupovac u sukobu interesa? Primao je lovu koju nije smio
1

Povjerenstvo je utvrdilo da je saborski zastupnik srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac član i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba. Za drugu funkciju primao je novac iako to nije smio

VIDEO

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je u petak odluku da će pokrenuti postupak protiv saborskog zastupnika Milorada Pupovca jer je za obnašanje dvije javne funkcije primao dvije naknade.

Povjerenstvo je u redovitoj provjeri utvrdilo da je saborski zastupnik srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac član i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Obnašanje te dvije javne funkcije nije sporno, no Pupovac je povrijedio Zakon o sprečavanju sukoba interesa jer je za drugu funkciju, kao član Vijeća, primao naknadu iako nije smio.

Povjerenstvo je također utvrdilo da predsjednik uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Frane Barbarić obnaša i dužnost vijećnika gradske četvrti Novi Zagreb te prima plaću i naknadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Povjerenstvo je prethodno objavilo mišljenje u kojem se navelo da Barbarić prilikom stupanja na dužnost predsjednika uprave HEP-a mora odstupiti s mjesta vijećnika gradske četvrti, no to se nije dogodilo te je Barbarić i dalje primao plaću i naknadu.

Odlučeno je da će protiv Barbarića pokrenuti postupak zbog kršenja Zakona o sprečavanju sukoba interesa jer je obnašao dužnost predsjednika uprave HEP-a i vijećnika gradske četvrti Novi Zagreb, te također jer je cijelo vrijeme, i nakon mišljenja Povjerenstva, primao plaću i naknadu za te dvije funkcije.

Povjerenstvo je također odlučilo da se ne pokrene postupak protiv ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, ministra regionalnog razvoja Marka Pavića te glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića. (bt)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina