Obavijesti

News

Komentari 12

Pusić: Izborni rezultat pridonio je stabilnosti HNS-a, ali i Vlade

Pusić: Izborni rezultat pridonio je stabilnosti HNS-a, ali i Vlade
5

Za cilj smo si postavili rast od 20 posto, a osvojili smo 42 posto više. Puno smo jači nego što smo bili i možemo se kvalitetno pripremati za parlamentarne izbore

VIDEO

Vodstvo HNS-a danas je objavilo da su osvojili za 42 posto bolji rezultat nego na prošlim lokalnim izborima, a novinarima su podijelili tablice u kojima pokazuju da je po broju župana, gradonačelnika i načelnika HNS, u usporedbi s HDZ-om, SDP-om i HSS-om, jedini bolje prošao. HDZ ima jednak broj župana (10) i gradonačelnika (56) kao i prije četiri godine te 26 načelnika manje (imali su 215, a sada imaju 189). SDP ima tri župana, što je za dva manje nego 2009. godine, 24 gradonačelnika, što je za četiri manje nego ranije, i 46 načelnika, što je za tri više nego na prošlim izborima. HSS ima dva župana (ranije je imao tri), pet gradonačelnika (ranije je imao šest) i 47 načelnika (ranije je imao 58). HNS je broj župana povećao s jednog na tri, broj gradonačelnika sa sedam na jedanaest, a broj načelnika s 21 na 32.

- Za cilj smo si postavili rast od 20 posto, a osvojili smo 42 posto više. Puno smo jači nego što smo bili i možemo se kvalitetno pripremati za parlamentarne izbore. U Varaždinskoj županiji dobili smo 70 posto više dužnosnika - kazao je Predrag Štromar, stari-novi župan Varaždinske županije i šef Središnjeg odbora HNS-a. 

Potpredsjednik stranke Ivan Vrdoljak kazao je da im je cilj bio učvrstiti se diljem Hrvatske i implementirati politiku HNS-a, a da su to uspjeli. 

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić, argumentirala je da je HNS od Dubrovnika, Osijeka, Kraljevice, Cresa, preko Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurja do Varaždina. Vrdoljak je istaknuo da ga je osobito razveselila pobjeda u njegovom gradu Osijeku.

- Jako se veselim pobjedi u Osijeku. I Savka Dabčević-Kučar bi bila ponosna na pobjedi s čovjekom koji je osnivao HNS i bio sa Savkom i Mikom Tripalom u Hrvatskom proljeću - kazao je Vrdoljak. 

Vesna Pusić naglasila je da je rezultat pridonio stabilnosti HNS-a, ali i Vlade. 

Na konferenciji za medije bio je i bivši HNS-ovac Damir Bajs koji je zahvalio HNS-ovcima na podršci za župana i njihovoj aktivnosti u kampanji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...