Obavijesti

News

Komentari 53

Pusić: Most je rješenje, ali to još ne znači da će ga EU platiti

Pusić: Most je rješenje, ali to još ne znači da će ga EU platiti
3

Potpredsjednica Vlade i ministrica Vesna Pusić komentirala je situaciju sa Pelješkim mostom, a osvrnula se i na presudu koja se tiče Ljubljanske banke

VIDEO

Što se tiče granice, znate kakva je situacija, rekla je ministrica Vesna Pusić na pitanje o Pelješkom mostu i situaciji s BiH. 

- Pelješki most je pitanje povezivanja europskog teritorija i pitanje funkcioniranja svih pravila vezano i za schengenske kriterije, obzirom da bi Hrvatska trebala udovoljiti svim uvjetima za ulazak u Schengen dvije godine od ulaska u EU - kazala je Pusić.

Dodala je kako je Europska komisija izabrala stručnu agenciju koja je izvršila analizu različitih mogućih modela povezivanja europskog, odnosno hrvatskog teritorija. Pusić kaže kako se već prošlog proljeća znalo u kojem pravcu ta predstudija ide.

- Most je optimalno rješenje, ali se tu ne spominje da se taj projekt kvalificirao za financiranje iz EU fondova, a to je posao koji je pred nama - kazala je Pusić. Ministrica kaže kako će se o svim poslovima konzultirati i s BiH. 

"Hrvatska poštuje potpisani ugovor sa Slovenijom"

Ministrica je komentirala i pitanje Ljubljanske banke. Istaknula je da Hrvatska u potpunosti poštuje potpisani Memorandum sa Slovenijom, uključujući i četiri točke, od kojih jedna kaže da bi došlo do zastoja u sudskim postupcima, potrebno je da obje strane zatraže taj zastoj. 

- Ne može se na temelju jedne strane zatražiti zastoj. Hrvatska strana je u tom postupku zatražila zastoj, a slovenska strana je odbila zatražiti zastoj i temeljem toga nije mogla biti realizirana ta točka Memoranduma - rekla je Pusić i dodala da će Hrvatska i dalje u potpunosti poštovati Memorandum, ali se dalje od toga ne može.

Ministrica kaže kako oni ne mogu više od onoga što je u njihovoj nadležnosti. Komentirala je da bi se postupak momentalno prekinuo kada bi i slovenska strana zatražila zastoj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...