Obavijesti

News

Komentari 34

Pusić: Slovačka je ratificirala hrvatski pristupni ugovor EU

Vesna Pusić osvrnula se i na svoj posjet Beogradu. Sa svojim kolegom Jeremićem razgovarala je o Srbiji i njezinom dobivanju statusa kandidata za pristupanje EU

VIDEO

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić potvrdila je u srijedu kako je slovački parlament ratificirao Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Ranije je Vlada na Twitteru objavila "Dobre vijesti iz Bratislave". 

- Krenulo je. Slovačka je prva zemlja EU koja je potvrdila hrvatski pristupni ugovor. Slovački parlament je to potvrdio jednoglasno - kazala je Pusić. 

Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji podržalo je 145 slovačkih zastupnika iako bi bilo dovoljno da je za to glasovalo i samo 76 zastupnika. Postupak ratifikacije ugovora, koji je u Bruxellesu potpisan 9. prosinca, što se tiče Slovačke, završit će se kada ga potpiše slovački predsjednik Ivan Gašparovič, a Hrvatska bi postupak trebala okončati do 30. lipnja 2013.

Vesna Pusić osvrnula se i na svoj posjet Beogradu. Rekla je kako se sastala sa srbijanskim kolegom Vukom Jeremićem. Razgovarali su o Srbiji i njezinom dobivanju statusa kandidata za pristup EU. Srbija bi status trebala dobiti u ožujku, a Pusić je istaknula kako je Hrvatska podržava i nada se da će postati kandidat za ulazak u EU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.