Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Puška mu je slučajno opalila i pogodila Tomislava točno u lice

Tragedija kraj Križevaca: Z. B. (43) nije poštivao pravila o nošenju oružja i cijev puške nije usmjerio u tlo ili zrak pa je nezakočena puška opalila i pogodila 34-godišnjeg Tomislava u lice. Preminuo je u vozilu Hitne

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Željko Rukavina/24sata/Privatni album
162 komentara

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv Z. B. (43) koji je prošle godine u listopadu ubio kolegu lovca, Tomislava Cara.

Z. B. je neoprezno skidao pušku s ramena, nije poštivao pravila o nošenju oružja i cijev puške nije usmjerio u tlo ili zrak pa je nezakočena puška opalila i pogodila 34-godišnjeg Tomislava u lice. Preminuo je u vozilu Hitne pomoći.

Pogodio ga pred očima zaprepaštenog oca

Bilo je to oko 11.20 sati, nakon što je lovnik Miljenko Sokač odredio da se isprazne puške kako bi se odmor iskoristio za gablec. Valent Car, Tomislavov otac, išao je prvi u koloni, a iza njega je bio Z. B., dok je pokojni Tomislav išao treći dok su skidali puške i praznili oružje. 

tragedija kod sudovca Lovac skidao pušku s ramena, opalila je i usmrtila drugog

- Ni brzi dolazak Hitne pomoći nije spasio život Tomislavu, koji je umro na putu u bolnicu - kazao nam je Stjepan Pukec, predsjednik LD-a Lještarka Mali Kalnik. 

- Bio sam stotinjak metara udaljen od tragedije. Čuo se pucanj i vidio sam Tomislava da pada. Što se i kako dogodilo, ne znam. U šoku sam – ispričao nam je potreseni Pukec.

Ubijeni je bio iskusni lovac

Nesretni Tomislav bio je član Lovačkog društva Sveti Hubert iz Križevaca, koje je osnovao njegov otac, i bio je iskusan u lovu jer je bio član društva više od 10 godina. Te kobne nedjelje, koja je zavila u crno obitelj Car, ali i obitelj Z. B., desetak lovaca krenulo je u uobičajeni lov prema kalendaru na zečeve i fazane. 

ZLA KOB U LOVU Velika tragedija kraj Križevaca: Tomislav je poginuo pred ocem

Predsjednik Lovačkog društva Sveti Hubert, Milan Podhraški, koje ima u zakupu lovište koje se nalazi ispod Kalnika, gdje se i dogodila tragedija, rekao je kako se sve dogodilo u trenu te da ne pamti slučaj da pri skidanju s ramena puška opali. 

Iza Tomislava ostalo troje male djece

- To je strašna tragedija jer je iza Tomislava ostalo troje male djece u dobi od jedne, tri i pet godina. Bio je zaista sjajan otac i suprug i jako je volio lov. Kako je radio u Austriji, svaki slobodan trenutak koristio je za druženje i lov - kazao nam je potresenim glasom Podhraški.

Tomislav je bio iskusan lovac, no Z. B. je lovački ispit navodno položio prije malo više od godinu dana i nije imao puno iskustva u lovu. On je za vikend došao iz Njemačke i odlučio je pridružiti se društvu u lovu u kojemu su bili Tomislav i njegov otac. Da tragedija bude veća, oni su i rodbinski vezani. Valent i njegova supruga Barica uz Tomislava imaju i mlađeg sina te dvije kćeri. Tomislav je stradao u šumi između Sudovca i Gornje Rijeke, na području PU varaždinske, čiji su policajci obavili očevid.

Možda vas zanima i ovo:
Message