News

Komentari 12

Pustili iz zatvora pedofila koji je zlostavljao preko 100 djevojaka

Pustili iz zatvora pedofila koji je zlostavljao preko 100 djevojaka

Osuđeni pedofil Adhel Eddie Ali kojem se sudilo za silovanje i dječju prostituciju, oslobođen je iz zatvora u Engleskoj nakon odsluženja samo trećine svoje zatvorske kazne.

Kako prenosi Daily Star, osuđeni seksualni prijestupnik Adhel Eddie Ali oslobođen je u petak iz zatvora u Engleskoj.

Sumnja se da je ovaj osuđeni pedofil odgovoran za silovanje preko 100 djevojčica i mladih djevojaka te za kontroliranje lanca dječje prostitucije u Engleskoj. 

Ali je preko tri godine vodio mrežu koja je upravljala dječjom prostitucijom diljem Engleske, a u tome su mu pomagali njegov brat i petorica drugih muškaraca iz Teldforda u Shropshireu.

Smatra se da je zlostavljao preko 100 djevojčica i mladih djevojaka. 

Braća Ali su mladim djevojkama nudili alkohol, hranu i novac, a one su zauzvrat radile kao dječje prostitutke. Ova je mreža aktivno djelovala u periodu od 2006. do 2009. godine, nakon čega je razotkriven cijeli lanac.

Ali je pritvoren 2012. godine te mu je izrečena kazna od 26 godina, no ovog je petka otpušten iz zatvora. Prema izjavi glasnogovornice policije, Ali će nakon izlaska imati policijsku pratnju, a morat će poštovati stroge mjere kretanja. 

Pred dvije godine, Ahdela su u zatvoru u Engleskoj napala dva zatvorenika. Iz tog je napada ovaj seksualni prijestupnik izašao teško ozlijeđen. 

Vijesti o njegovom preranom oslobađanju potvrdila je policija u Shorpshireu.

- U ovom su slučaju nadležna tijela potvrdila oslobođenje ovog zatvorenika. Sve su žrtve informirane u ranijem izlasku osuđenika  Zabrinuta sam ipak što zakon još uvijek omogućuje ranije otpuštanje ozbiljnih seksualnih prijestupnika. Međutim, od presude Ahdelu Aliju i njegovom bratu zakon se uvelike promijenio kako bi se u budućnosti spriječile takve odluke- rekla je glasnogovornica policije Lucy Allan.

Glasnogovornik Ministarstva pravosuđa izjavio je da će Adhel biti pomno praćen od strane polcije te da se u svakom trenutku može vratiti u zatvor ako  prekrši stroge uvjete koji će mu po izlasku biti postavljeni.

Na odluku oslobođenja seksualnog prijestupnika reagirala je jedna od njegovih žrtva. Za lokalne je novine priznala da je pretrpjela dva pobačaja što ju je dotuklo i dovelo do pokušaja samoubojstva.

 

 

Najčitaniji članci