Obavijesti

News

Komentari 8

Putinov bliski saveznik priznao da 'vojna operacija' ne ide brzo kao što su htjeli, ima i 'krivca'

Putinov bliski saveznik priznao da 'vojna operacija'  ne ide brzo kao što su htjeli, ima i 'krivca'

Šef Nacionalne garde Viktor Zolotov, govoreći u nedjelju na crkvenom obredu, za sporiji napredak od očekivanog okrivio je, kako je rekao, ekstremno desničarske ukrajinske snage koje se kriju iza civila

Jedan od najbližih saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina rekao je da se ruska "posebna vojna operacija" u Ukrajini ne provodi željenom brzinom, što je najsnažnije javno priznanje Moskve da stvari ipak ne idu po planu.

Šef Nacionalne garde Viktor Zolotov, govoreći u nedjelju na crkvenom obredu kojeg je predvodio pravoslavni patrijarh Kiril, za sporiji napredak od očekivanog okrivio je, kako je rekao, ekstremno desničarske ukrajinske snage koje se kriju iza civila.

To je optužba koju su dužnosnici u Rusiji više puta iznosili.

Najbogatiji Putinovi Hrvati: Jedan je moćni tajkun, a drugi u vrhu ruskog naftnog diva...
Najbogatiji Putinovi Hrvati: Jedan je moćni tajkun, a drugi u vrhu ruskog naftnog diva...

No Zolotovljeva tvrdnja u suprotnosti je s ocjenom ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua koji je Putinu u petak rekao da "sve ide po planu".

"Želio bih reći da ne ide sve tako brzo kako bismo željeli", rekao je Zolotov, nekoć zadužen za Putinovu osobnu sigurnost, objavljeno je na web stranici Nacionalne garde.

"Ali idemo prema našem cilju, korak po korak i pobjeda će biti naša, a ova ikona će zaštititi rusku vojsku i ubrzati našu pobjedu", dodao je.

Sjedinjene Države i njihovi europski saveznici Putinovu su invaziju prikazali kao otimanje zemlje u imperijalnom stilu koje je do sada bilo loše izvedeno jer je Moskva podcijenila ukrajinski otpor i odlučnost Zapada da kazni Rusiju.

Putinov život u fotografijama: S vremenom je izgubio osmijeh, ali ne i mišiće koje rado izlaže...
Putinov život u fotografijama: S vremenom je izgubio osmijeh,  ali ne i mišiće koje rado izlaže...

Zolotov je moćan sigurnosni dužnosnik, a nekoć je bio Putinov šef osiguranja.

Zolotov je danas na čelu Nacionalne garde, svojevrsne unutarnje vojne snage koja uključuje interventnu policiju i druge snage. Izravno je podređen Putinu i u Ukrajini ima raspoređene snage.