Obavijesti

News

Komentari 15

Putinova navodna ljubavnica teška 100 milijuna dolara: Ima stanove, jahtu, ali i - skijalište!

Putinova navodna ljubavnica teška 100 milijuna dolara: Ima stanove, jahtu, ali i - skijalište!

Krivonogikh je Putina upoznala krajem 90-ih, nakon čega se njen dotad skroman život čistačice potpuno promijenio. Počeli su se družiti dok je Putin bio zamjenik gradonačelnika Sankt Petersburga

VIDEO

Dokumenti Pandora Papers razotkrili su da je Svetlana Krivonogikh, bivša čistačica i navodno bivša ljubavnica Vladimira Putina s kojim ima 18-godišnju kćer, kupila u Monacu ekskluzivni apartman za četiri milijuna dolara preko off shore kompanije na Djevičanskim otocima, koja je osnovana samo par tjedana nakon što je rodila kćer za koju se pretpostavlja da joj je otac Vladimir Putin.

Transakcija iz 2003. tako je pokrenula pitanje otkud Svetlani, čije je porijeklo vrlo skromno i koja je odrasla u stanu koji je njena obitelj dijelila s još pet obitelji, novac za apartman u zgradi koja se reklamirala kao najpoželjnija nekretnina za najbogatije, ali i otkud joj dionice, odnosno suvlasništvo u jednoj ruskoj banci, kako je postala većinska vlasnica mondenog skijališta Igora koje se povezuje s Putinom, te kako je uspjela postati vlasnica luksuzne jahte. 

Osim toga, vlasnica je još nekoliko apartmana u Monacu, Sankt Petersburgu i Moskvi, a vrijednost njene imovine procijenjena je na nevjerojatnih 100 milijuna dolara, pa ne čudi kako se upravo njeno ime ističe u moru bogataša razotkrivenih u Pandora dokumentima, piše New York Post.

Krivonogikh je Putina upoznala krajem 90-ih, nakon čega se njen dotad skroman život čistačice potpuno promijenio. Počeli su se družiti dok je Putin bio zamjenik gradonačelnika Sankt Petersburga, kada je i navodno postala njegova ljubavnica. U svakom slučaju su imali bliski odnos, često su zajedno putovali zrakopolovom u vrijeme kada je Putin tek bio na početku svoje karijere.

Otriveno bogatstvo svjetskih vođa: Na listi Fuchsov sin, Milo Đukanović, Vučićev ministar...
Otriveno bogatstvo svjetskih vođa: Na listi Fuchsov sin, Milo Đukanović, Vučićev ministar...

Prema pisanju ruskog Proekta, tri godine nakon što je Putin postao predsjednik, Krivonogikh je rodila kćer Elizavetu.

Nakon što se afera proširila medijima, Putin nije reagirao na istu te zanijekao sve informacije o Svetlani i njezinoj kćeri. 

Istražna agencija Proekt tvrdi kako postoji previše slučajnih poveznica između Putina i Svetlane.

Svetlana Krivonogikh rođena je 1975. u Sankt Peterburgu, a odrasla je u skromnoj obitelji. Tijekom kasnih devedesetih radila je kao spremačica u trgovini nedaleko svoje obiteljske kuće te studirala na Sveučilištu za ekonomiju i financije.

Godine 2000. diplomirala je i ubrzo odselila iz stana na novo luksuzno imanje na otok Kamenny u Sankt Peterburgu. 

Poznato je da nekretnine na tom otoku nisu na prodaju te da su uglavnom u vlasništvu Putina ili njegovih bliskih suradnika. 

Paralympics 2014 - Opening ceremony

Otprilike u isto vrijeme smatra se da je došla u vlasništvo nad vrijednim dionicama, koje je ponovno povezuju s Putinom. 

Godine 2003. Svetlana je rodila kćer Jelizavetu, koja nema navedenog oca u svom rodnom listu. Zanimljivo je Jelizavetino srednje ime - Vladimirova, ime koje je u Rusiji obično izvedeno od očeva imena, što ukazuje na još jednu poveznicu s Putinom.

U proteklih nekoliko godina, Putinova kćer Jelizaveta živjela je pod drugim prezimenom te se vješto skriva od javnosti. Sudeći po slikama koje je objavio Proekt, pokazuje nevjerojatnu sličnost s ruskim predsjednikom.

Dva brata i mutni ruski kapital: Pandorini papiri otkrili prave vlasnike lošinjske Jadranke
Dva brata i mutni ruski kapital: Pandorini papiri otkrili prave vlasnike lošinjske Jadranke

Profesor Hassan Ugail, voditelj Centra za vizualno računarstvo na Sveučilištu Bradford u Ujedinjenom Kraljevstvu, došao je do istog zaključka. Prema njegovom mišljenju, sličnost između Putina i njegove navodne kćer jest 70.44% iz čega možemo zaključiti da su možda u srodstvu. 

Smatra se da je Putin godinama bio Svetlanin tajnoviti dobrotvor, koji ju je na kraju krajeva pretvorio u milijunašicu.

Monaco je inače već jako dugo mjesto u kojem ruski tajkuni i oligarsi čuvaju svoj novac. Monaco je postao i poznat kako "Moskva na vodi", gdje nitko ne pita otkud vam novac, naprosto ne postoji 'kultura' provjere imovine. Jedan od najbogatijih Rusa koji tamo skriva svoje bogatstvo je Genadij Timčenko, jedan od najbližih Putinovih prijatelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa