Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
237 komentara

Računi iz pakla: Platite 83.000 kuna za vodu ili vam ide ovrha!

Kad je cijev na parkingu puknula jedva i da se vidjelo. Nitko nije primijetio, kažu sestre Maja Nicole i Katarina Kovačević. Vodoopskrba Zagreb tvrdi da je kvar u njihovoj nadležnosti. Traže da podmire dug ili šalju ovrhu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
237 komentara

Ovo je apsurdno. Više ne znam što da radim. Kažu da moram platiti taj račun za vodu. No niti ga hoću niti ga mogu platiti, priča nam Maja Nicole Kovačević (45) iz Zagreba, kojoj je Vodoopskrba i odvodnja poslala račune u ukupnom iznosu od 78.000 kuna.

Prošle godine kod stambene zgrade u Ulici Prevoj puknula je cijev, a nakon toga su njoj, njenoj sestri Katarini (42) i susjedima počeli su stizati ogromni računi.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Prvi račun je bio malo viši od 47.000 kuna, drugi je bio viši od 25.000 kuna, a ostali koji su dolazili nakon toga gotovo 1500 kuna. Moja sestra Katarina dobila je račun od 5000 kuna, a susjeda čak račune s ukupno 230.000 kuna. Pa nema šanse da smo toliko vode potrošili - ističe Maja i dodaje da Vodoopskrba, prema računima, tvrdi da su stanari zgrade potrošili ukupno 22 milijuna litara vode.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Sestre Kovačević dobile su ukupno račune za vodu u iznosu id 83.000 kuna. Katarina (lijevo) dobila je 5000 kn, a Maja (desno) 78.000 kn

- Oni tvrde da su cijevi puknule na liniji od vodomjera do priključka u stan te da mi moramo platiti taj iznos. Ponudili su nam da platimo na rate. Ali tolike iznose ne mogu platiti. Toliko vode nismo potrošili. Pa kako bi sestra i ja potrošili 83.000 kn vode? Žalila sam se i praktički godinu dana traje moja prepiska s Vodoopskrbom, a svaki put me šalju na druge adrese gdje moram podnijeti žalbu. Sad su mi poslali i predovršno rješenje te traže da platim 78.144,35 kuna. Pitam se zašto nas nitko nije upozorio da imamo nestvarnu potrošnju vode - kaže Maja.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kad je cijev na parkingu puknula, dodaje, jedva i da se vidjelo. Došli su iz Gradskog stambenog komunalnoga gospodarstva, iskopali rupu i navodno popravili dvije cijevi.

- Oni su zatvorili cijevi i slušali curi li negdje voda. Zar se to tako ispituje? Zatrpali su sve i rekli da su popravili. To su naplatili iz pričuve, a golemi računi su nastavili dolaziti i još ih dobivamo. Niti GSKG ne radi svoj posao da popravi kvar niti Vodoopskrba upozorava na veliku potrošnju - ističu sestre koje najviše smeta jer oni ispaštaju što netko nije obavio svoj posao.

- Prije dok smo vidjeli to malo puknuće, malo curenje na parkingu, nitko nije imao ideju uopće da će doći ovoliki računi. Nitko iz Vodoopskrbe nas nije upozorio uopće na ovo i to je ono što nas možda najviše smeta. Netko tko kontrolira te vodomjere nije obavio svoj posao i što da mi sad radimo? Da platimo ovolike račune? Pa nećemo, niti možemo, niti hoćemo - ističu sestre koje strahuju da im ne blokiraju imovinu jer im prijete ovrhom.

- Kako sam već rekla, meni je došlo predovršno rješenje u kojem me traže da platim toliki iznos. To je kao da netko ima u džepu toliki novac. Pa netko za te novce živi godinu dana. Ne znamo što da radimo. Ovo je sumanuto, suludo. Ovo se događa jako često. Ne znam hoćemo li stvar morati rješavati na sudu - zaključuje Maja.

Do zaključenja ovoga broja ni Vodoopskrba ni GSKG nisu odgovorili na naše upite.

22.000.000 litara vode

Toliko su, prema računima, potrošili svi stanari u zgradi kojima su stigli nenormalno visoki računi. Toliko bi vode samac potrošio kada bi živio 401 godinu

10 olimpijskih bazena

Toliko bi se bazena (50 metara dugačkih, 25 metara širokih i dva metra dubokih) moglo napuniti s onoliko vode koliko su u zgradi navodno potrošili

2 jezera Bundek

S 22 milijuna litara vode mogli bi dva puta napuniti ovo zagrebačko jezero. Sava toliko vode može izbaciti u 13 sekundi

730 cisterni

Toliko ih može prevesti 22 milijuna litara vode. S tim se može opskrbiti nekoliko tisuća ljudi

3600 kanadera

Kapacitet jednog kanadera je 6000 litara. Trebalo bi njih 3600 da prevezu toliko vode koliko su u zgradi navodno potrošili. Bilo bi to više i nego dovoljno za požare

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message