Obavijesti

News

Komentari 71

Radeljaka optužili da je mazao kvaku fekalijama, špricao urin po zidovima i prosipao katran!

Radeljaka optužili da je mazao kvaku fekalijama, špricao urin po zidovima i prosipao katran!
3

'VANDALIZIRAO IMOVINU' Josip Radeljak je 2020. godine u I. Policijskoj postaji Zagreb iznosio obranu i nije odgovarao na pitanja. Sve je poricao...

VIDEO

Općinski kazneni sud u Zagrebu vratio je u siječnju 2024. optužnicu protiv Josipa Radeljaka Dikana (80) te žene i muškarca koji su, kako se navodi, sudjelovali u kaznenom djelu s njim. Tužbu je podigla zagrebačka odvjetnica, čiji se odvjetnički ulaz nalazi preko puta ulaza u Radeljakov stan, u samom centru Zagreba. Optužnica je vraćena radi boljeg razjašnjenja stvari. 

Zvjezdani ratovi zbog imovine: Radeljak i Pokos se 13 godina sudili, Charles tuži Ellu radi kuće
Zvjezdani ratovi zbog imovine: Radeljak i Pokos se 13 godina sudili, Charles tuži Ellu radi kuće

Kako se navodi u optužnici, trojac je od kraja lipnja 2018. do sredina svibnja 2020., s ciljem da kod oštećene kao tužitelja i njoj bliskih ljudi koji rade s njom u uredu izazove osjećaj tjeskobe i straha za sigurnost, u više navrata vandalizirao imovinu.  

Zagreb: Josip Radeljak Dikan u šetnji gradom

- Priječili su ulaz u zajednički hodnik djelatnicima koji se nalaze u ulazu u prostorije odvjetničkog ureda na način da su onesposobljavali bravu i stvarali fizičke prepreke koje su onemogućavale otključavanje vrata, prskali urin, prosipali fekalije, smeće, katran i građevinski materijal - navodi se. 

Radeljaka se tereti, između ostalog, da je 2018. onesposobio senzorno svjetlo postavljeno iznad ulaznih vrata u odvjetnički ured te iščupao staklenu stijenku i grlo žarulje. Pri tome je izazvao kratki spoj u prostorijama ureda i onemogućio im zaprimanje telefaksa za vrijeme produženog vikenda. U studenom je u 23:30 otvorio vrata kupaonice stana u kojem neprijavljeno boravi, a koja je povezana sa zajedničkim hodnikom te sa štapićem fekalije koje je držao u maramici nanio na podnožje vrata vlastite kupaonice, nakon čega se širio nesnosan smrad.

Iste godine je i sa sinom Leom Radeljakom, upotrebljavajući ljestve, sa zidova u zajedničkom hodniku skinuo oznake o postavljenom videonadzoru. 

Dikan: 'Znaš da si star kada te riječ akcija ne podsjeća na seks'
Dikan: 'Znaš da si star kada te riječ akcija ne podsjeća na seks'

U rujnu 2019. otvorio je vrata kupaonice te u više navrata iz maramice na pod ispred vrata odvjetničkog ureda istresao fekalije. Isti dan je u 23 sata ponovno otvorio vrata kupaonice te iz boce špricao urin po podu i zidovima zajedničkog hodnika, a potom ponovno iz maramice na pod ispred odvjetničkog ureda istresao fekalije.

Fekalije je, kako piše, nanosio i na kvaku vrata odvjetničkog ureda. Krajem rujna 2019. izašao je iz kupaonice stana te po čitavom zajedničkom hodniku, vratima, kvaki i bravi odvjetničkog ureda prosipao i mazao crnu tekuću tvar nalik na katran. Navode i da je iz plastične kante i vreće istresao građevinski materijal ispred vrata odvjetničkog ureda.

Zagreb: Josip Radeljak Dikan prošetao po Cvjetnom trgu

Radeljak je, kako navode, ustrajno i kroz dulje vrijeme zastrašivao odvjetnicu i time kod nje izazvao tjeskobu i strah za sigurnost i sigurnost bliskih ljudi, a optuženi dvojac mu je pomagao. 

Trojac je počinio kazneno djelo protiv slobode - nametljivim ponašanjem. 

Predlaže se Naslovnom sudu da Radeljaka proglasi krivim za počinjeno kazneno djelo i da ga se osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Na kaznu se primjenjuje institut djelomične uvjetne osude na način da se od izrečene kazne zatvora ima izvršiti šest mjeseci, a preostali dio kazne u trajanju od šest mjeseci se neće izvršiti ako Radeljak u roku pet godina ne počini novo kazneno djelo. 

Dikanovu novu družicu Nevenu Jeličić povezivali su sa srpskim tajkunom Jugoslavom Karićem
Dikanovu novu družicu Nevenu Jeličić povezivali su sa srpskim tajkunom Jugoslavom Karićem

Neki od dokaza na kojima se temelji optužnica su i izvještaj o mikrobiološkom ispitivanju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' i videosnimke nadzorne kamere. 

Pozvan na kaznenu odgovornost, Radeljak je prilikom prvog ispitivanja 20. svibnja 2020. u I. Policijskoj postaji Zagreb iznosio obranu i nije odgovarao na pitanja. Poricao je počinjenje predmetnog kaznenog djela navodeći da ne zna uopće koje je to kazneno djelo te da nije poduzimao radnje protiv oštećene. 'Nije htio komentirati pa je najbolje da o tome ne govori', piše u optužnici. Radeljak je na sudu iznio i da je lošeg imovinskog stanja. 

Oštećena kao tužitelj smatra da postoji osnovana sumnja da je trojac počinio inkriminirano kazneno djelo na način i pod okolnostima kako im se optužnicom stavlja na teret. 

- Prilikom počinjenja djela optuženi su postupali s izravnom namjerom. Bili su svjesni protupravnosti svog ponašanja, kao i posljedica - navodi odvjetnica. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'
DRAMA OBITELJI IZ ZAGREBA

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'

Marcella i Nevenko imaju troje djece. Dvoje ide u vrtić, ali treće ne može jer su mijenjali pravilnik. Marcella zbog toga ne može raditi
Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...