News

Komentari 4

Radić preuzeo Osijek: U IT parku mogli bi zaposliti 1000 ljudi, to je ono što gradu najviše treba

Radić preuzeo Osijek: U IT parku mogli bi zaposliti 1000 ljudi, to je ono što gradu najviše treba

Novi gradonačelnik Radić zahvalio je svome prethodniku Vrkiću na tome što je u svoja dva mandata unio političku stabilnost u grad Osijek. novoj Gradskoj upravi predao je pisano izvješće na 103 stranice.

Novoizabrani osječki gradonačelnik Ivan Radić (HDZ) u petak je u osječkoj Gradskoj upravi, u pratnji svojih zamjenika Dragana Vulina (HDZ) i Jasenke Crnković (nezavisna), preuzeo dužnost od dosadašnjeg gradonačelnika Ivana Vrkića.

Novi gradonačelnik Radić zahvalio je svome prethodniku Vrkiću na tome što je u svoja dva mandata unio političku stabilnost u grad Osijek. Vrkić mu je čestitao te je istaknuo kako je novoj Gradskoj upravi predao pisano izvješće na 103 stranice, u kojem se objašnjava što je učinjeno u zadnje četiri godine, a najvažnijim je ocijenio stvaranje pretpostavke za normalan razvoj započetih projekata u Osijeku.

- Projekti se nastavljaju, a nadam se da će doći i do promjena u zapošljavanju, posebice razvojem IT parka u Osijeku, gdje bi se moglo zaposliti oko tisuću ljudi, a to je ono što ovome gradu najviše treba - rekao je i dodao da su razgovarali o brojnim projekatima na području grada, koji su već u tijeku, i za koje očekuje da se nastave, kao i o početku realizacije projekata, o kojima je govorio u kampanji.

Rekao je da, kao što je govorio i u kampanji, nikakve 'sječe glava' neće biti te da se ljudi koji su stvarno radili i dali svoj doprinos, nemaju se apsolutno čega bojati. Najavio je da će za ponedjeljak sazvati sastanak s pročelnicima u Gradskoj upravi i direktorima gradskih poduzeća koji će danas dobiti upitnik o projektima koji su u tijeku, a na temelju toga će se razgovarati o stanju u gradskom sustavu. 

Radić je potvrdio da se o njegovom madatu u Hrvatskom saboru još nije razgovaralo jer nije bilo puno posla oko primopredaje. 

- Sve ima svoje prednosti i nedostatke. Prednost bi bila da Osijeka ima svog saboskog zastupnika, jer si tako bliže mogućnosti lobiranja za projekte u gradu, ali o tome ćemo zajedno u stranci donijeti odluku, i ona će biti u interesu grada Osijeka - rekao je Radić.

Na upit novinara hoće li mu nedostajati politika, u koju je ušao prije 50 godine, u vrijeme "hrvatskog proljeća" Vrkić je kazao kako je sretan što je njegov mandat završio, a od sutra je umirovljenik.

Primopredaji je nazočio osječko-baranjski župan Ivan Anušić (HDZ) koji je rekao kako će Županija i grad Osijek nastaviti suradnju, započetu u protekle četiri godine, jer je ona ključna za razvoj Osijeka i cijele Županije. 

- U ovom trenutku vidim samo dobre stvari za grad Osijek, suradnju na svim projektima i novu energiju, koja će grad još jače pogurati naprijed, jer Osijek i Županija moraju biti predvodnici političkog, gospodarskog, znanstvenog i kulturnog života istoka Hrvatske. Siguran sam da će Ivan Radić, kao najmlađi gradonačelnik u povijesti Osijeka, svojom energijom, znanjem i spremnošću na suradnju, to i učiniti - istaknuo je župan Anušić.

Najčitaniji članci