Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Radije da je ubio mene nego bratovu djecu'

Željko Ćosić (39) trebao je biti šesta žrtva pulskog ubojice Damira Voškiona. U vrijeme masakra bio je izvan zemlje i strahovao za svoju obitelj

24sata
Foto: 24sata
0 komentara

Ubio bi me i pobio bi mi cijelu obitelj da sam te večeri bio kod kuće, priča još vidno uznemireni Željko Ćosić (39) iz Pule, koji je za dlaku izbjegao smrt od ruke pomahnitalog Damira Voškiona. Voškion je sredinom studenog na kućnom pragu stolarskim čekićem i pištoljem hladnokrvno ubio oca, brata, bratovu ženu i njihove dvoje male djece. Te večeri Voškion je došao na Ćosićev prag i tražio ga, ali ga nije našao doma pa je otišao u policiju i predao se.
U vrijeme masakra Ćosić se nalazio tisućama kilometara daleko. Bio je u Aberdeenu u Škotskoj, gdje je zbog posla otišao samo tri dana ranije, što mu je spasilo život. Za zločin u susjedstvu i ubojičin posjet obitelji Željko je doznao odmah od prestravljene supruge Patricije.
- Bio sam šokiran i prestrašen za obitelj iako sam znao da je ubojica u zatvoru. Sva sreća da mi nije dirao ženu i djecu. To su mi bili najgori trenuci u životu. Niti sam jeo niti spavao - priča potreseni Ćosić.
- Ja danas mogu slaviti drugi rođendan. No vjerujte, otkad sam čuo kakav zločin je Damir počinio i da me je nakon ubojstva tražio u kući, ja se više ne osjećam sretan što sam živ. Radije bih da sam te večeri bio kod kuće i da me ubio nego spoznaja da je pobio tu malu, jadnu nedužnu djecu. Sve sam ih poznavao - šokiran je Željko.
- Namjeravao je on osim mene smaknuti i našeg zajedničkog prijatelja te još tri djevojke - priča Željko, prisjećajući se svojeg druženja s monstrumom Voškionom.

Možda vas zanima i ovo:
Message