Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Radio na zakonu protv preljuba pa ga bičevali - zbog preljuba

Nad Mukhlisom bin Muhamedom iz teološkog vijeća u Acehu u četvrtak je izvršena kazna 28 udaraca bičem, a žena s kojom je bio u vezi zaradila je 23 udaraca bičem.

472020391
Foto: STR / AFP / Profimedia
12 komentara

Indonežanin koji je radio u organizaciji koja je pomogla pisanju strogog zakona protiv preljuba zaradio je bičevanje u javnosti nakon što je uhvaćen u - preljubu s udanom ženom, prenosi BBC.

Nad Mukhlisom bin Muhamedom iz teološkog vijeća u Acehu u četvrtak je izvršena kazna 28 udaraca bičem, a žena s kojom je bio u vezi zaradila je 23 udaraca bičem.

Mukhlis je iz vrlo konzervativne regije Aceh, jedinog dijela Indonezije u kojemu se prakticira šerijatsko pravo.

U toj pokrajini bičevanjem se kažnjavaju istospolni odnosi i kockanje, a po šerijatskom zakonu i proizvodnja, prodaja i konzumiranje alkohola u toj pokrajini zabranjeni su.

- To je Božji zakon. Bičevat se mora svatko za koga se dokaže da je kriv čak i kad se radi o pripadniku vijeća ulema - rekao je zamjenik gradonačelnika okruga Aceh Besar Husaini Wahab. U tom okrugu živi Mukhlis.

Husaini je najavio i da će Mukhlis biti izbačen iz vijeća ulema.

Mukhlis (46), koji je i vjerski vođa, prvi je takav koji je bičevan u javnosti od stupanja na snagu šerijatskog prava 2005.

Vijeće ulema savjetuje lokalne vlasti u pisanju i provedbi šerijatskih zakona.

Bičevi se tradicionalno proizvode od ratana, a krvnici imaju sve dijelove tijela osim očiju pokrivene kako ih se ne bi moglo identificirati.

Bičevanje se izvodi u javnosti no djeci je zabranjeno promatranje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message