Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
17 komentara

Radnice Kamenskog skupljaju novac za strojeve i materijal

Trenutno je u Udruzi Kamensko zaposleno osam ljudi, a uz njih radi i pet volontera. Trenutno rade na strojevima za kućnu upotrebu zbog čega moraju propuštati poslove, a dio odrađuju i ručno

Kamensko
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Radnice Udruge Kamensko uzele su sudbinu u svoje ruke i pokrenule internet kampanju kojom žele skupiti novac za strojeve i materijal kako bi mogle nastaviti raditi. 

Trenutno je u Udruzi Kamensko zaposleno osam ljudi, a uz njih radi i pet volontera. Nedavno su posao u Udruzi dobile dvije žene iz propalog DTR-a, a žene iz Udruge planiraju zaposliti još dvije koje su ostale bez posla u DTR-u, piše u opisu kampanje na stranici Indiegogo kojom žele prikupiti približno 158.000 kuna.

U Udruzi Kamensko trenutno rade na strojevima za kućnu upotrebu zbog čega moraju propuštati poslove, a dio odrađuju i ručno. Kad kupe nove strojeve namjeravaju proizvoditi i košulje kakve je nekada proizvodio DTR, a ističu i da će im to omogućiti proizvodnju, kvalitetu i konkurentnost na tekstilnom tržištu, ne samo domaćem nego i stranom.  

- Radnici Kamenskog prošli su težak put u zadnjih sedam godina, ali nisu digli ruke od samih sebe, nisu odustali. Sami su se organizirali i počeli proizvodnju na kućnim strojevima za šivanje. Svojim radom uspiju svaki mjesec zaraditi dovoljno za pokrivanje plaća, doprinosa i režija, ali uvijek im nedostaje novac za kupnju profesionalnih strojeva kojima bi ubrzali proizvodni proces i time smanjili cijenu proizvoda i bili konkurentni na tržištu - istaknuli su. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message